Το ότι η Alfa Romeo τροφοδοτεί εδώ και χρόνια τους Carabinieri είναι κοινό μυστικό. Η ιταλική εταιρεία στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Ιταλική Αστυνομία θα παραδώσει σύντομα 1.770 περιπολικά, τα οποία είναι εξοπλισμένα όπως ακριβώς θέλουν οι Carabinieri για να τεθούν αμέσως στις υπηρεσίες τους.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Stellantis, John Elkann και ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, παρέδωσαν στον Διοικητή του σώματος των Carabinieri, Teo Luzi, την πρώτη από τις 1.770 Giulia που θα βρεθούν σύντομα στην υπηρεσία του σώματος. Το νέο μοντέλο δεν είναι άλλο από αυτό με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους, ενώ συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά, είναι ντυμένα με το γνωστό μπλε χρώμα των Carabinieri, ενώ διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός περιπολικού.

Επιπλέον, όλα τα περιπολικά θα διαθέτουν άξονα μετάδοσης από ανθρακονήματα, τα συστήματα IBS και Alfa CDC, εξωτερικό σύστημα απεικόνισης μηνυμάτων με οθόνη νέας τεχνολογίας, φάρους οροφής και κατευθυνόμενο φως οροφής με αεροδυναμικό κάλυμμα, θωρακισμένο παρμπρίζ, ενισχυμένα πλαϊνά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ, θωρακισμένες εμπρός πόρτες με επιπλέον προστασία για τα πόδια, θωρακισμένο δοχείο καυσίμου, ειδικό χώρο κράτησης στο πίσω κάθισμα και σύστημα ασυρμάτου και μεγαφωνική εγκατάσταση.