Μπορεί η Mitsubishi να είχε σταματήσει την εισαγωγή νέων οχημάτων στη χώρα μας λόγω των εκπομπών ρύπων, όμως πλέον μετά τη δημιουργία των υβριδικών μοντέλων από τους Ιάπωνες έχουμε και πάλι εισαγωγές στη χώρα μας. Έτσι όπως ανακοίνωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mitsubishi στην ελληνική αγορά διατίθενται το ανανεωμένο Eclipse Cross, με τιμές που κυμαίνονται από 45.900€ έως 51.700€, ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό.

Μετά την ανανέωση που έγινε στο μοντέλο διακρίνουμε τους νέους προφυλακτήρες και τα επανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα. Τα LED φώτα ημέρας είναι τοποθετημένα ξεχωριστά, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να το κάνουν να φαίνεται πιο άγριο. Στο πίσω μέρος έχει αλλάξει η διπλή αεροτομή, αφού πλέον υπάρχει μόνο στο τελείωμα της οροφής έχοντας ελεύθερο όλο το πίσω τζάμι, ενώ υπάρχουν και τα LED φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, καθώς και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Ο πίνακας οργάνων παραμένει με το κλασσικό σχήμα με μια μικρή ψηφιακή οθόνη ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο. Μια σημαντική προσθήκη στο ανανεωμένο Eclipse Cross είναι η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά υπάρχει το υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 98 ίππους και δύο ηλεκτροκινητήρες 82 και 95 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς και των τριών κινητήρων φτάνει τους 188 ίππους, με τη μέγιστη αυτονομία των ηλεκτροκινητήρων να είναι 45 χιλιόμετρα. Για μια πλήρη φόρτιση απαιτούνται 4 ώρες σε μια απλή οικιακή πρίζα, ενώ με έναν ταχυφορτιστή μπορεί να πέσει στα 25’. Τέλος, με βάση τον κατασκευαστή οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε μόλις 46 γρ/χλμ.

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν τρεις εκδόσεις εξοπλισμού που είναι οι Invite, Intense και Instyle Plus. Η βασική έκδοση Invite κοστολογείται από 45.900€, η επόμενη έκδοση είναι η Intense που ξεκινά από 48.000€, ενώ η πιο ακριβή έκδοση είναι η Instyle Plus, η οποία ξεκινά από 51.700€.

Οι τιμές του ανανεωμένου Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
Eclipse Cross PHEV Invite2.40018845.900€
Eclipse Cross PHEV Intense2.40018848.000€
Eclipse Cross PHEV Instyle Plus2.40018851.700€