Ο Pascal Wehrlein αφήνει στην άκρη τις κριτικές που δέχτηκε για την απουσία του στους δυο πρώτους αγώνες της σεζόν, κάνοντας το ντεμπούτο του με τη Sauber αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο 22χρονος Γερμανός επιστρέφει στη δράση στο GP του Μπαχρέιν, έχοντας χάσει το αυστραλιανό και το κινεζικό λόγω τραυματισμού και μη επαρκούς φυσικής κατάστασης.

O Wehrlein υπέστη τραυματισμούς στην πλάτη και στον αυχένα, όταν τράκαρε στο Race of Champions, τον Ιανουάριο. Το ατύχημα τον απέκλεισε από τα pre – season tests, καθώς και από τους δύο αγώνες καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει στη φυσική κατάσταση που απαιτείται για να οδηγήσει το φετινό γρηγορότερο, βαρύτερο και μεγαλύτερο μονοθέσιο.  

“Είναι ο πρώτος μου αγώνας φέτος και συνήθως όσο περισσότερους κάνεις, τόσο πιο εύκολο γίνεται”, ανέφερε στους δημοσιογράφους. “Νομίζω ότι θα είμαι μια χαρά στο μονοθέσιο και χωρίς πόνους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η πίστα εδώ είναι αρκετά επίπεδη, χωρίς χτυπήματα,  απλά λίγο πιο ζεστά, αλλά κατά τα άλλα είναι εντάξει”.

Ερωτηθείς αν αισθάνθηκε ότι είχε υποστεί άδικη κριτική για την έλλειψη φυσικής κατάστασης στη Μελβούρνη, από όπου αποχώρησε, είπε “Πραγματικά δε με ενδιαφέρει και πολύ. Αν κάποιος δε γνωρίζει τους τραυματισμούς που μπορεί να έχει υποστεί κάποιος, νομίζω ότι δε μπορεί, ή δεν πρέπει, να επικρίνει. Είναι απλό”.

“Εάν ο τραυματισμός δεν ήταν τίποτα, ή δεν ήταν κάτι πάρα πολύ σοβαρό, αφού είμαι μια χαρά τώρα, νομίζετε ότι η Sauber και η Mercedes θα δέχονταν να μην οδηγήσω; Επομένως; Ναι, κάποια αρνητικά σχόλια τα άκουσα, αλλά δεν με πειράζει και πάρα πολύ”. Ο Wehrlein, junior οδηγός της Mercedes, εντάχθηκε στη Sauber μετά την κατάρρευση της Manor, ενώ αντικαταστάθηκε από τον Ιταλό Antonio Giovinazzi στα δυο Grand Prix σε Αυστραλία και Κίνα.