Με το Gold βραβείο, στην κατηγορία “Green Four Wheel Product”, των Green Brand Awards 2024, βραβεύθηκε στις 21/03/2024, το καινοτόμο ελαστικό, UltraContact NXT της Continental. Με έως και 65% ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα και πιστοποιημένα με ισοζύγιο μάζας υλικά ISCC Plus, το UltraContact NXT είναι το πιο βιώσιμο ελαστικό παραγωγής της Continental, μέχρι σήμερα. Τα εξαιρετικά ελαστικά της Continental (www.continental-tires.gr), για επιβατικά αυτοκίνητα, SUV, φορτηγά και λεωφορεία διαθέτει, ως αντιπρόσωπος και διανομέας, στην Ελληνική αγορά, η εταιρεία ΕΜΑ Α.Ε. (www.ema.gr), μέσω του καθιερωμένου εμπορικού δικτύου αντιπροσώπων της.

Στη διοργάνωση (www.greenawards.gr), για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν η αριστεία και η καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης, οι οποίες προάγουν τη Green οικονομία και το Eco Living. Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων εταιρειών. Τα Green Brand Awards 2024 διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.

Αναμεσά τους, με Gold βραβείο, στην κατηγορία “Green Four Wheel Product”, τιμήθηκε το νέο θερινό ελαστικό της Continental, UltraContact NXT. Το προϊόν αυτό συνδυάζει υψηλή αναλογία ανανεώσιμων, ανακυκλωμένων και πιστοποιημένων για ισορροπία μάζας υλικών, με μέγιστη ασφάλεια και απόδοση. Όλες οι διαθέσιμες διαστάσεις επιτυγχάνουν την καλύτερη βαθμολογία (A), στην ετικέτα ελαστικών της ΕΕ, για τις επιδόσεις στους τομείς της αντίστασης κύλισης, του φρεναρίσματος σε βρεγμένο έδαφος και του εξωτερικού θορύβου. Η Continental εργάζεται για να προωθήσει καινοτόμες τεχνολογίες και βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από την προμήθεια βιώσιμων υλικών έως την ανακύκλωση ελαστικών στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Τα ανανεώσιμα υλικά αναλογούν στο 32% του UltraContact NXT. 

Αυτά περιλαμβάνουν ρητίνες που βασίζονται σε υπολείμματα από τη βιομηχανία χαρτιού και ξύλου. Στα ελαστικά, οι ρητίνες βελτιώνουν την πρόσφυση, ενώ παράλληλα, το Ultra Contact NXT περιέχει πυριτικό άλας από τη στάχτη φλοιών ρυζιού. Οι φλοιοί ρυζιού είναι ένα γεωργικό απόβλητο που μπορεί να μετατραπεί σε πυρίτιο, μέσω μιας νέας διαδικασίας που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Το ειδικό λογότυπο “Contains Recycled Materials” στο πλευρικό τοίχωμα του UltraContact NXT υπογραμμίζει τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, με περιεκτικότητα που ανέρχεται σε έως και 5%. Επιπλέον, στο UltraContact NXT, η Continental χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο χάλυβα, ενώ η πρωτοποριακή τεχνολογία ContiRe.Tex έχει επίσης υιοθετηθεί εδώ, παράγοντας ίνες πολυεστέρα υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του σκελετού του ελαστικού, μέσω της ανακύκλωσης φιαλών PET, οι οποίες διαφορετικά θα είχαν καταλήξει σε χωματερές. Μέχρι το 2030, η Continental στοχεύει να χρησιμοποιήσει περισσότερο από 40% ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά στα ελαστικά της. Το UltraContact NXT αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση των φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας.

Ο Διευθυντής Marketing της ΕΜΑ ΑΕ, κ. Γιώργος Κουταλιέρης δήλωσε κατά την παραλαβή του Βραβείου. “Στην Continental, ασφάλεια, οι επιδόσεις και βιωσιμότητα βαδίζουν χέρι-χέρι. Με το UltraContact NXT, ο Όμιλος Continental καινοτομεί, σε παγκόσμιο επίπεδο και επιτυγχάνει τους φιλόδοξους στόχους του, αναφορικά με την ολοκλήρωση του οράματος για 100% αειφόρα προϊόντα, μέχρι το 2050. Η δημιουργία του εμβληματικού UltraContact NXT αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός και καταδεικνύει την τεχνολογική μας υπεροχή, καθώς και την ισχυρή μας δέσμευση, τόσο για βιωσιμότητα όσο και για ασφάλεια.  Η σημερινή βράβευση του προϊόντος, και στην Ελλάδα, αποτελεί για εμάς ένα πολύ τιμητικό γεγονός αλλά κυρίως αναγνώριση των πολυετών προσπαθειών μας, για υιοθέτηση δράσεων και διανομή προϊόντων που συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής”.

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental (https://www.continental-tires.gr/car/dealer-locator).