Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Zhidou στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου D2 στη χώρα μας, με τιμές που ξεκινούν από 11.900€ συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής επιδότησης. Για όσους δε γνωρίζουν το Zhidou D2 είναι ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έρχεται από την Κίνα. Το μήκος του φτάνει τα 2,80 μέτρα, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 300 λίτρα. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί αν επιλέξει ανάμεσα σε 7 χρώματα για το εξωτερικό και τρία για το εσωτερικό.

Από μηχανικής πλευράς έχει δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση είναι με τους 27 ίππους και τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 9,6 kWh, ενώ η πιο ισχυρή είναι αυτή με τους 41 ίππους και τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 17 kWh. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 85 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 170 χιλιόμετρα. Τέλος, για μια φόρτιση σε μια απλή οικιακή πρίζα απαιτούνται παραπάνω από 6 ώρες.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό το D2 της Zhidou δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σύγχρονα αυτοκίνητα, αφού διαθέτει αερόσακο οδηγού, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, δερμάτινα καθίσματα, υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη διασύνδεσης πολυμέσων συστήματος Android, σύστημα πλοήγησης, Bluetooth, USB και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Για όποιον ενδιαφέρεται όπως αναφέραμε οι τιμές ξεκινούν από 11.900€ συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής επιδότησης. Το νέο Zhidou D2 μπορεί να μην είναι ένα αυτοκίνητο με όλες τις νέες ηλεκτρικές λειτουργίες, είναι όμως ένα μικρό αυτοκίνητο που μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα τις αστικές μετακινήσεις, ίσως και αυτές που είναι λίγο πιο μακριά. Όπως και να έχει η τελική επιλογή είναι δική σας.