Η ηλεκτροκίνηση όλο και κερδίζει περισσότερους πελάτες και για αυτό το λόγο οι εταιρείες πλέον ρίχνουν το βάρος τους εκεί. Η Opel πλέον ανήκοντας στη γαλλική Peugeot αλλάζει και οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας ανακοίνωσαν το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο. Πρόκειται για το Grandland X Hybrid4, του οποίου το 4 στο τέλος σημαίνει πως θα είναι τετρακίνητο.

Οι Γερμανοί μηχανικοί εφοδίασαν το νέο τους μοντέλο με ένα βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Συγκεκριμένα κάτω από το καπό κρύβεται ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες έχουν μέγιστη ισχύ 109 ίππους, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Opel με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Ο κινητήρας βενζίνης λειτουργεί με σύστημα άμεσου ψεκασμού, ενώ η μπαταρία του αυτοκινήτου 13,2 kWh συνδυάζεται με σύστημα φόρτισης 3,3 Watt και προαιρετικά με μια αντίστοιχη διάταξη των 6,6 kW. Επιπλέον, υπάρχει και το προαιρετικό Wallbox των 7,4 kW. Για να φορτίσει η μπαταρία σύμφωνα με τους μηχανικούς απαιτούνται λιγότερο από 2 ώρες.

Η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, ενώ με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,2 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 49 γρ/χλμ. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα λειτουργίας τα Electric, Hybrid, AWD και Sport.

Φυσικά, η εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση δεν αλλάζει σε σχέση με το απλό Grandland X. Η μόνη διαφορά όπως φαίνεται είναι η διχρωμία στην οροφή και στο καπό που το κάνει και ξεχωρίζει. Όπως φαίνεται η γερμανική φίρμα προχωρά με γοργό ρυθμό στην ηλεκτροκίνηση, αφού σειρά μετά το Grandland X θα έχουν και άλλα μοντέλα της Opel, με αποκορύφωμα το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa.