Η Citroen παρουσίασε την υβριδική έκδοση του C5 Aircross, το οποίο υπόσχεται άνετες και οικονομικές μετακινήσεις μέσα στις μεγαλουπόλεις με μια μόνο φόρτιση. Η πλήρη ονομασία του μοντέλου είναι Citroen C5 Aircross Hybrid και πρόκειται για το SUV της γαλλικής φίρμας το οποίο εκσυγχρονίζεται και διαθέτει ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο μοντέλο εξωτερικά διατηρεί τη γνωστή μάσκα της γαλλικής εταιρείας με το σήμα να δεσπόζει στη μέση. Τα μικρά LED φωτιστικά σώματα, ο προφυλακτήρας με τα ανοίγματα για την καλύτερη ροή του αέρα και οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να του προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Στο πίσω μέρος η μικρή αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό υπάρχουν οι δύο οθόνες που κάνουν όλο το ταμπλό ψηφιακό. Η πρώτη είναι μεγέθους 12,3” και απεικονίζει τον πίνακα οργάνων και η δεύτερη είναι μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που είναι ντυμένο με δέρμα δίνει άλλη αίσθηση. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 460 έως 600 λίτρα ανάλογα την μετακίνηση των πίσω καθισμάτων.

Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από το PureTech κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει συνολικά τους 225 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας αποτελείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 KWh, με τη μέγιστη αυτονομία στην ηλεκτροκίνηση να φτάνει έως τα 50 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,7 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 39 γρ/χλμ. Μια πλήρη φόρτιση σε απλή οικιακή πρίζα, με απλό φορτιστή χρειάζεται 6 ώρες για να φτάσει στο 100%, ενώ με τον ταχυφορτιστή χρειάζεται μόλις δύο ώρες. Το νέο Citroen C5 Aircross Hybrid θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από τη Γαλλία, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται στα μέσα του 2020. Όσο για την τιμή; Στη Γαλλία θα ξεκινά από 39.950€.