Η Elektron Innovativ είναι μια γερμανική εταιρεία με έδρα τη Δρέσδη. Για όσους δε γνωρίζουν η εμπειρία της εταιρείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι μεγάλη και μάλιστα τον τελευταίο καιρό είναι σε συζητήσεις για την εισαγωγή της στη Formula e. Όμως οι Γερμανοί αποφάσισαν και δημιούργησαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια όλα τα αντίστοιχα Hyper Car που γνωρίζουμε ήδη.

Το νέο μοντέλο έχει κατασκευαστεί από ένα μείγμα άνθρακα, αραμιδίου και βιοϊνών, ενώ διαθέτει monocoque πλαίσιο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είναι αρκετά εντυπωσιακό, με τη χαμηλή εμπρόσθια όψη, τις νευρώσεις στο καπό και τα LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η λεπτή αεροτομή και τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ ο σχεδιασμός το κάνει να μην περνάει από πουθενά απαρατήρητο. Για το εσωτερικό δεν αποκαλύφθηκε τίποτα, ενώ όσον αφορά στο μηχανικό κομμάτι η μόνη πληροφορία που υπάρχει είναι πως η μέγιστη ισχύς θα αγγίζει τους 1.341 ίππους.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Armagan Arabul δήλωσε “Η Elektron δημιουργήθηκε προκειμένου να αποτελέσει μια αυθεντική μάρκα σπορ αυτοκινήτων. Δε σκέφτομαι να φτιάξω κανένα τετράθυρο μοντέλο. Εάν υπάρχει μια τέτοια σκέψη στο μέλλον, μπορώ να το κάνω με μια άλλη αδελφή μάρκα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για δίτροχα, μπορώ να σκεφτώ ένα μοντέλο με το λογότυπο της Elektron να βρίσκεται σε ένα e-superbike”.

το Elektron One αναμένεται να εμφανιστεί επίσημα το Μάρτιο του 2021 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Motor Valley της Ιταλίας, όπου εκεί κοντά βρίσκονται και τα εργοστάσια των Ferrari, Lamborghini και Pagani. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή 140 αυτοκίνητων το χρόνο. Όσο για το κόστος; Υπολογίστε περίπου 350.000€.