Η μικροκινητικότητα στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται με καινούργια οχήματα. Η XEV είναι μια εταιρεία που δημιουργεί μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Σπανός Α.Ε. έφερε στην ελληνική αγορά το Yoyo, το οποίο είναι ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο. Το νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο έχει μήκος 2,53 μέτρα, πλάτος 1,50 μέτρα και ύψος 1,56 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 1,68 μέτρα.

Μηχανικά το νέο Yoyo διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 20 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 10,4  kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 150 χιλιόμετρα. Μια πλήρη φόρτιση σε μια απλή οικιακή πρίζα χρειάζεται από 5 έως 7 ώρες, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 80 χλμ/ώρα. Παράλληλα το Yoyo, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες θα μπορεί σε 5’ να αλλάξει την αφόρτιστη μπαταρία, με μια άλλη που θα είναι φορτισμένη.

Τα βασικά στοιχεία που έχει το Yoyo της XEV είναι τέσσερα δισκόφρενα, ABS, LED φωτιστικά σώματα, Hill Start Assist και αυτοφερόμενο πλαίσιο με ενισχυμένο κλωβό ασφαλείας που προστατεύει από μετωπικές και πλάγιες συγκρούσεις. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται A/C, ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη μεγέθους 7”, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, ηλεκτρικοί καθρέπτες, Bluetooth, τρεις θύρες USB, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό προσφέρονται τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση και οθόνη αφής μεγέθους 10”, με λειτουργία Mirror Screen.

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 9 χρώματα που είναι τα Crush Mint, Fresh Lime, Prototype Grey, Mochaccino, Electric Blue, Pure White, Urban Grey, Midnight Blue και Space Black. Παράλληλα υπάρχουν οι ζάντες μεγέθους 14”, με τα τάσια ή προαιρετικά οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 15”. Η τιμή ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί όμως γνωρίζουμε πως θα μειώνεται σημαντικά με το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”. όπως και να έχει πάντως μια τέτοια λύση για τις μετακινήσεις στην πόλη είναι ιδανική, αφού τα έξοδα μετακίνησης είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με ένα πιο μεγάλο αυτοκίνητο.