Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα συνεχώς αυξάνονται και στην ελληνική αγορά. Αυτή τη φορά σειρά παίρνει το νέο Volkswagen ID.3 1st Edition, το οποίο είναι διαθέσιμο όπως ανακοίνωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής φίρμας στη χώρα μας. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 58 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 31,6 κιλά.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,3”, ενώ η μέγιστη αυτονομία με μια μόνο φόρτιση φτάνει τα 420 χιλιόμετρα. Για μια πλήρη φόρτιση σε μια απλή οικιακή πρίζα χρειάζονται σχεδόν 6 ώρες. Οι επιλογές εξοπλισμού είναι τρεις και είναι οι 1st, 1st Plus και 1st Max, με τις τιμές να ορίζονται στα 39.600€, 45.100€ και 49.590€ αντίστοιχα. Βέβαια, με την επιδότηση του κράτους οι τιμές μειώνονται σημαντικά, με την πιο πλούσια έκδοση να πέφτει κατά 6.000€ και να ορίζεται στα 43.590€.

Από πλευράς εξοπλισμού η 1st προσφέρει προβολείς LED με λειτουργία φωτισμού στροφής, διχρωμία με μαύρη οροφή, επικοινωνία Car2X, Front Assist, Lane Assist, Pre Crash, Wi-Fi, Emergency Steering Assist, σύστημα πλοήγησης, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, δερμάτινο και θερμαινόμενο πολυλειτουργικό τιμόνι, Adaptive Cruise Control, Speed Limiter και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Η έκδοση 1st Plus περιλαμβάνει επιπλέον της 1st, BiColor τόξο οροφής, προβολείς IQ LED Matrix με δυναμική ρύθμιση δέσμης, πίσω φώτα τεχνολογίας LED με δυναμικό φωτισμό, εσωτερικό φωτισμό Ambient 30 χρωμάτων, επένδυση καθισμάτων σε ύφασμα “Flow” σε συνδυασμό με micro fleece “ArtVelours”, ασύμμετρα αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, Keyless Access, σύστημα κλειδώματος, ξεκλειδώματος και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, δύο θύρες USB-C για φόρτιση στο πίσω μέρος και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Τέλος, η πιο πλούσια έκδοση εξοπλισμού 1st Max περιλαμβάνει Head Up Display, πανοραμική ηλιοροφή, Comfort Travel Assist, Emergency Steering Assist, σύστημα προειδοποίησης οδηγού για ύπαρξη οχήματος στο τυφλό σημείο, εμπρός καθίσματα με ρύθμιση οσφυϊκής υποστήριξης και λειτουργία μασάζ, Comfort Telephony με LTE και ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 1st Edition, με τις τιμές ακούγονται λογικές ιδίως με την έκπτωση που προσφέρει η κρατική επιδότηση. Επιπλέον, όσοι παραγγείλουν το αυτοκίνητο έως τις 12 Σεπτεμβρίου, θα προσφέρεται χωρίς καμία επιβάρυνση και με δωρεάν εγκατάσταση, ο οικιακός φορτιστής (Wallbox) με ισχύ 11 kW.

Οι τιμές του νέου Volkswagen ID.3 1st Edition

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
ID.3 1st Edition 1st58 kWh20439.600€
ID.3 1st Edition 1st Plus58 kWh20445.100€
ID.3 1st Edition 1st Max58 kWh20449.590€