Το βελτιωμένο SQ5 από την ABT

Η ABT όπως όλοι γνωρίζουμε ξέρει πάρα πολύ καλά πως να βελτιώσει ένα αυτοκίνητο. Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων αυτή τη φορά ανέλαβε να αναβαθμίσει ένα Audi SQ5. Το Γερμανικό SUV έτσι κι αλλιώς θεωρείται ένα από τα γρήγορα μοντέλα της κατηγορίας του, όμως λίγη παραπάνω βελτίωση δε βλάπτει κανέναν.

Το Audi SQ5 τροφοδοτείται από τον TDI κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ πλέον να φτάνει τους 384 ίππους από 347 που ήταν, ενώ η μέγιστη ροπή έχει ανέβει και αυτή στα 77,4 κιλά, από 71,3 που ήταν. Το 0-100 επιτυγχάνεται πλέον σε 4,9”, από 5,1” που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι ελάχιστες, αλλά ουσιαστικές. Πιο συγκεκριμένα η ABT τοποθέτησε στο Audi SQ5 τη νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί από 60 έως 35 χιλιοστά από το έδαφος, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, τη μεγάλη πίσω αεροτομή, τη νέα τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και τις νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”. Το μόνο που λείπει είναι να μάθουμε το συνολικό κόστος για όλες αυτές τις αλλαγές, που όπως και να έχει κάνει το SQ5 πιο εντυπωσιακό.