Η Milotec είναι ένας γερμανικός οίκος βελτιώσεων. Το Skoda Kodiaq RS είναι ένα SUV που πολλοί θα ήθελαν να έχουν στα χέρια τους και για αυτό ο γερμανικός οίκος βελτίωσε το αυτοκίνητο των Τσέχων. Εξωτερικά οι αλλαγές έρχονται στους νέους προφυλακτήρες, στη νέα μαύρη μάσκα, στο νέο μαύρο λογότυπο, στο εμπρός Splitter, στη νέα αεροτομή και στο διαχύτη.  Οι ζάντες αλουμινίου Barracuda Tzunamee EVO μεγέθους 20”, με διαστάσεις ελαστικών 265/35 ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το αμάξωμα.

Μηχανικά για όσους δε θυμούνται υπάρχει ο BiTDI Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 221 χλμ/ώρα. Μετά τη βελτίωση της Milotec ο κινητήρας πλέον αποδίδει 300 ίππους και 61,1 κιλά ροπής.

Τέλος, οι Γερμανοί της Milotec πρόσθεσαν τα ελατήρια της Eibach που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά. Σίγουρα το Skoda Kodiaq RS είναι ένα αρκετά δελεαστικό μοντέλο πόσο μάλλον όταν είναι και βελτιωμένο. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει ότι μιλάμε και για πετρελαιοκινητήρα όπου το Turbo είναι αρκετά προχωρημένο. Όπως και να έχει είναι μια πολύ καλή λύση.