Πως θα σας φαινόταν ότι κάποιος έδωσε 370.000$ ή 323.693€ για να αγοράσει ένα Impreza STI του 1998; Ορισμένοι θα πουν ότι είναι πολλά τα χρήματα για ένα αυτοκίνητο 22 χρονών. Όμως η διαφορά είναι πως δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο. Είναι ένα Subaru Impreza 22B STI του 1998 και είναι ένα από τη μοναδική σειρά που κυκλοφόρησε ως 3θυρο Impreza.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, τα ιαπωνικά αυτοκίνητα επιδόσεων της δεκαετίας 1990-2000 έχουν αρχίσει και ανεβάζουν την αξία τους ιδίως όταν είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Βέβαια, το συγκεκριμένο Impreza STI είναι ένα από τα μοντέλα που δεν κυκλοφόρησε πολύ στην αγορά αυτοκίνητου και έγινε γρήγορα ανάρπαστο. Με το χρώμα να είναι το αυθεντικό μπλε της Subaru, τα πλαστικά να είναι όπως μπήκαν στο αμάξωμα και τα πατάκια να είναι και αυτά της Subaru το αυτοκίνητο κρατάει τη γνησιότητα του από τότε που κατασκευάστηκε.

Αρχικά πουλήθηκε στην Ιαπωνία όπου και έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα για να καταλήξει τελικά σε βρετανικά χέρια, αφού είχε μείνει για αρκετό καιρό ακίνητο. Παρόλα αυτά όταν λειτούργησε και πάλι ήταν σε άριστη κατάσταση. Ακόμα και σήμερα λειτουργεί άψογα και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η τιμή της αγοράς του έφτασε τόσο ψηλά. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σημάδια φθοράς με τα καθίσματα να είναι όπως κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν το 1998.

Στο μηχανικό κομμάτι με βάση τα χαρτιά του δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις ή αλλαγές, αφού κάτω από το καπό είναι τοποθετημένος ο 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 276 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37 κιλά. Βέβαια, ο κινητήρας διαθέτει σφυρήλατα έμβολα, φλάντζες μεταλλικής κεφαλής και βαλβίδες εξάτμισης με νάτριο κάτι που μπορεί να κρύβει περισσότερη ιπποδύναμη από αυτή που δηλώνεται. Πάντως όπως και να έχει ο ιδιοκτήτης του θα γνωρίζει καλύτερα.

Το να έχεις στα χέρια σου ένα Impreza 22B STI του 1998 είναι κάτι που δεν το βλέπεις καθημερινά και ιδιώς να είναι σε τόσο άριστη κατάσταση. Η οδήγηση του είναι εντυπωσιακή, αφού οι ικανότητες που έχει και ο ήχος του ποτέ δεν περνάνε απαρατήρητα από όπου και αν περάσει. Εμείς πάντως θα θέλαμε να βρεθούμε στο τιμόνι του. Εσείς;