Το Track Pack αναβαθμίζει το Ford Focus ST

Το Ford Focus ST είναι ένα από τα αυτοκίνητα που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στα χέρια μας. Πόσο μάλλον όταν είναι βελτιωμένο. Η Ford για να προσελκύσει ακόμα περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό κοινό δημιούργησε ένα νέο πακέτο βελτίωσης. Μπορεί μηχανικά να μην πειράχτηκε, αλλά βελτιώθηκε σε πολλά κομμάτια.

Πιο συγκεκριμένα το Track Pack είναι ένα νέο πακέτο, το οποίο δοκιμάστηκε στην πίστα του Nurburgring και αναπτύχθηκε από τη Ford Performance. Απευθύνεται μόνο στα μοντέλα με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και περιλαμβάνει ρυθμιζόμενα KW αμορτισέρ, σκληρότερα ελατήρια κατά 50% και χαμηλωμένα κατά 1 εκατοστό.

Επιπλέον, υπάρχουν τα νέα φρένα της Brembo, με τις κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες, οι μεγαλύτεροι δίσκοι και οι νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, οι οποίες είναι πιο ελαφριές κατά 10% σε σχέση με το Focus ST. Παράλληλα υπάρχει ο διαχύτης, η μαύρη αεροτομή, τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και η μαύρη οροφή για να δημιουργείται αντίθεση.

Μηχανικά όπως αναφέραμε δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τον EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, να αποδίδει 280 ίππους και 42,8 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Τέλος, υπάρχει και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό. Για όσους ενδιαφέρονται το νέο πακέτο Track Pack για το Ford Focus ST θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από το Νοέμβριο, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν θα βρεθεί στην ελληνική αγορά.