Όσο περνάει ο καιρός η ηλεκτροκίνηση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Η Toyota φυσικά είναι μια από τις εταιρείες που χρησιμοποιεί την ηλεκτροκίνηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά όπως φαίνεται εξακολουθεί να μην είναι η κύρια προτεραιότητα της. Παρ’ όλα αυτά ήρθε η σειρά του Hilux να αποκτήσει ήπια υβριδική έκδοση, η οποία συνδυάζεται με τον κινητήρα πετρελαίου.

Έτσι το ιαπωνικό μοντέλο πλέον κάτω από το καπό θα έχει το νέο κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,8 λίτρων, με το ήπιο υβριδικό σύστημα. Η μέγιστη ισχύ φτάνει τους 204 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 50,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Παράλληλα, υπάρχει και το σύστημα Start & Stop. Το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volt, διαθέτει ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα 16 ίππων, με 6,6 κιλά ροπή, με αποτέλεσμα την μείωση καυσίμου κατά 5%.

Το Hilux με το ήπιο υβριδικό σύστημα θα υπάρχει μόνο με τη διπλή καμπίνα, με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 5,32 μέτρα, το πλάτος τα 1,90 μέτρα και το ύψος τα 1,81 μέτρα. Η ρυμούλκηση φτάνει τους 3,5 τόνους, ενώ το ωφέλιμο φορτίο είναι 1.000 κιλά. Το νέο μοντέλο προσφέρει εξαιρετική αντοχή και στρεπτική ακαμψία. Το σκληρό ανθεκτικό φύλλο ελατηρίου και το σύστημα πίσω ανάρτησης διπλού αμορτισέρ συνδυάζουν τις δυνατότητες εκτός δρόμου που αναμένονται από ένα στιβαρό τετρακίνητο με οδηγική άνεση και οδική συμπεριφορά σαν SUV.

Το Hilux με το ήπιο υβριδικό σύστημα διαθέτει το σύστημα Multi-Terrain Select, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 προφίλ οδήγησης που είναι τα Dirt, Mud, Rock, Sand, Deep Snow και Automatic. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Toyota κατάφεραν να αδιαβροχοποιήσουν τα ηλεκτρικά μέρη του κινητήρα, με αποτέλεσμα το ιαπωνικό μοντέλο να μπορεί να κινηθεί σε νερό αρκεί το ύψος του να μην περνάει τα 70 εκατοστά.

Το νέο Hilux με το ήπιο υβριδικό σύστημα διαθέτει το Toyota Safety Sense κάνοντας το αυτοκίνητο πιο ασφαλές από ποτέ. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται σύστημα προ-σύγκρουσης, Lane Departure Alert, Adaptive Cruise Control με Road Sign Assist και Adaptive High Beam. Στο εξοπλισμό προσφέρεται η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Toyota Smart Connect, το οποίο περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες κυκλοφορίας και λειτουργία hands-free κλήσεων κινητού τηλεφώνου. Παράλληλα, υπάρχουν και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto.

Το Toyota Hilux είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα επαγγελματικά οχήματα της αγοράς. Η νέα έκδοση με το ήπιο υβριδικό σύστημα και τον κινητήρα πετρελαίου είναι σίγουρο πως με τη μείωση της κατανάλωσης το κάνει πιο οικονομικό από κάθε άλλο Hilux, κάτι που είναι αρκετά δελεαστικό. Το πρόβλημα για κάποιους μπορεί να είναι η τιμή αγοράς, όμως όποιος το αποκτήσει θα έχει ένα όχημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αυτοκίνητα που κινούνται καθημερινά στους δρόμους. Όπως και να έχει η τελική επιλογή είναι δική σας.