Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Toyota στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου GR 86. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι όνειρο για πολλούς, αλλά όπως φαίνεται στην ελληνική αγορά λίγοι θα είναι αυτοί που θα το αποκτήσουν. Εξωτερικά ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η μεγάλη μάσκα, η οποία βοηθάει στην καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη είναι μεγέθους 7” και αφορά στον πίνακα οργάνων και η δεύτερη μεγέθους 8” είναι αφής και περιλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, αριστερά από το ταχύμετρο υπάρχει ένας προγραμματιζόμενος μετρητής που μπορεί να δείξει διάφορες μετρήσεις όπως η θερμοκρασία του νερού κτλ. Τα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν παιχνίδι τη λειτουργία με τα smartphone.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο ατμοσφαιρικός Boxer κινητήρας της Subaru χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 235 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,3”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 226 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αντίστοιχο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Για όποιον θέλει υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για οδήγηση στην πίστα, ενώ βελτιωμένο είναι το σύστημα πρόσφυσης, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως το νέο Toyota GR 86 κοστολογείται στα 52.810€ και διατίθενται μόνο κατόπιν παραγγελίας.