Η ABT γνωρίζει πολύ καλά πώς να δυναμώνει ένα μοντέλο. Αυτή τη φορά στα χέρια των μηχανικών της βρέθηκε το Touareg της Volkswagen και όπως φαίνεται γίνεται ένα από τα πιο ισχυρά SUV της αγοράς. Το συγκεκριμένο γερμανικό μοντέλο τροφοδοτείται από τον TDI κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 493 ίππους από 416 και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 98,9 κιλά, από 91,7 που ήταν αρχικά.

Έτσι το Touareg μπορεί να κονταροχτυπηθεί στα ίσια με τα Lamborghini Urus, Bentley Bentayga και Audi Q8 RS. Επιπλέον, το Touareg της ABT έχει αναβαθμισμένες αναρτήσεις που μειώνουν το ύψος από το έδαφος κατά 38 χιλιοστά μπροστά και κατά 30 χιλιοστά πίσω. Τις αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”.

Εσωτερικά δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές. Τα καθίσματα, το ταμπλό, το τιμόνι, η κεντρική κονσόλα, αλλά και το εσωτερικό των θυρών διαθέτουν κομμάτια από ανθρακονήματα για να μειωθεί το βάρος του. Τέλος, στο εσωτερικό μπορεί να βρει κανείς και τα λογότυπα της ABT. Σίγουρα, το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι για λίγους, όμως δεν παύει να είναι ένα εργαλείο που όλοι θα ήθελαν στα χέρια τους.