Το θηρίο των 1.750 ίππων

Το θηρίο των 1.750 ίππων

Στο Pebble Beach της Αμερικής κάθε χρόνο παρουσιάζονται κάποια πολύ δυνατά μοντέλα. Εκεί η SSC North America, μια εταιρεία κατασκευής Hyper Car, η οποία διανύει 19 χρόνια ζωής, παρουσίασε το Tuatara. Πρόκειται για ένα απίστευτα γρήγορο αυτοκίνητο, το οποίο ήρθε για να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε Hyper Car που κυκλοφορεί.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,42 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα, ύψος 1,1 μέτρα και το μεταξόνιο φτάνει τα 2,67 μέτρα, ενώ το βάρος είναι 1.247 κιλά. Εξωτερικά είναι αρκετά χαμηλό δείχνοντας την επιθετική του εμφάνιση, η οποία συνδυάζεται με την εισαγωγή αέρα που υπάρχει κάτω από το καπό για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή και ο διαχύτης με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, καθώς και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup και διαστάσεις 245/35 μπροστά και 345/25 πίσω.

Μηχανικά τροφοδοτείται από τον Twin – Turbo κινητήρα χωρητικότητας 5,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.750 ίππους. Ο κινητήρας ζυγίζει 194 κιλά, ενώ στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Το SSC North America Tuatara είναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, όμως τη χαρά να το αποκτήσουν θα την έχουν πολλοί λίγοι, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 100 κομμάτια. Το μόνο σίγουρο είναι πως θέλει να ξεπεράσει τα 457,94 χλμ/ώρα που κατέχει το Koenigsegg Agera RS.