Διαβάζοντας κανείς τους 1.000 ίππους της Nissan σε αυτοκίνητο είναι απόλυτα λογικό να σκεφτεί κάποιο GT-R. Και όμως πρόκειται για ένα Navara, το οποίο εμπνεύστηκε η αγωνιστική ομάδα SB Motorsport που ανήκει στον επαγγελματία Drifter Steve “Baggsy” Biagioni. Οι αγώνες για τον ίδιο σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου Lockdown στη Μεγάλη Βρετανία το 2020.

Ο Βρετανός θέλοντας να μείνουν ενεργά τα μέλη της ομάδας του, αλλά και ο ίδιος άρχισε να επεξεργάζεται ένα Navara NP300, το οποίο ξέφυγε από κάθε λογική. Το εν λόγω όχημα διαθέτει τον κινητήρα VR41, χωρητικότητας 4,1 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.000 ίππους δημιουργώντας ένα εκρηκτικό σύνολο.

Για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα υπάρχει το Valve Train της Supertech, οι εκκεντροφόροι της Tomei, τα γρανάζια της King Racing, η εισαγωγή της ASNU, οι σωληνώσεις της SamcoSport, τα ψυγεία και το Intercooler της Forge Motorsport, η πολλαπλή εξαγωγής και το σύστημα εξάτμισης της Walton Motorsport, τα φίλτρα της K&N, τα Wastegates της Turbosmart και τα δύο Turbo της Garrett.

Το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα μετάδοσης κατασκευάστηκε από την Dodson Motorsport, ενώ διαθέτει την ανάρτηση του GT-R και τα αμορτισέρ μαζί με τα ελατήρια της ST Suspensions. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα της Sparco, ενώ έχει τοποθετηθεί και το τιμόνι από το GT-R.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα πως πρόκειται για ένα αγωνιστικό επαγγελματικό μοντέλο, όμως ο Biagioni δήλωσε πως θα διαθέτει κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας και πως θα κυκλοφορεί για τις καθημερινές του συνήθειες. Εσάς πως θα σας φαινόταν να δείτε αυτό το θηρίο στο δρόμο;