Μπορεί η McLaren P1 να βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στην αγορά, αλλά από ότι φαίνεται οι ιθύνοντες της βρετανικής μάρκας αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το τελευταίο μοντέλο της. Η 375η McLaren P1 κατασκευάστηκε και όπως δείχνουν όλα θα είναι το πιο γρήγορα αποσυρόμενο Super Car στην ιστορία της αυτοκίνησης.

mclaren p1 2Ήταν το 2012 στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού όταν την είδαμε για πρώτη φορά. Η έκδοση παραγωγής ακολούθησε 6 μήνες αργότερα, ενώ στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη το 2013, ήδη είχαν πουληθεί όλες όσες είχαν δημιουργηθεί. Το κάθε μοντέλο χρειάζεται 17 ημέρες για να ολοκληρωθεί, ενώ το τελευταίο μοντέλο έχει δημιουργηθεί σε πορτοκαλί χρώμα.

Διαθέτει πολλά στιλιστικά στοιχεία, όπως η ύφανση από ανθρακονήματα, ο διαχύτης με τις αεροδυναμικές λεπίδες κατά μήκος στο κάτω μέρος του αμαξώματος, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι με ασημί φινίρισμα. Όσοι την απέκτησαν πλέον θα έχουν ένα συλλεκτικό μοντέλο, αφού όπως αναφέραμε θα σταματήσει η παραγωγή, ενώ η αξία του θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, αφού θα είναι ίσως το μοναδικό Super Car, το οποίο έμεινε στην παραγωγή μόλις 3 χρόνια.