Το ταχύτερο SUV στον κόσμο είναι το Bentley Bentayga

Από τότε που οι εταιρείες της αυτοκίνησης άρχισαν να ασχολούνται περισσότερο με τα SUV αυτοκίνητα, λόγω της αυξημένης ζήτησης του αγοραστικού κοινού, άρχισε και μια μεγάλη μάχη για το ποια από αυτές έχει το πιο γρήγορο μοντέλο στην κατηγορία αυτή. Η Porsche υποστηρίζει ότι είναι το Cayenne, η Lamborghini επιμένει για το νέο Urus, όμως η Bentley απέδειξε πως έχει αυτή το ταχύτερο SUV του κόσμου.

Το Bentley Bentayga έκανε το ρεκόρ με τον παλαίμαχο οδηγό αγώνων Rhys Millen σημειώνοντας χρόνο 10:49.9 στα βουνά του Colorado των Η.Π.Α. Ο Millen οδήγησε την Bentayga στις 156 στροφές της συνολικής διαδρομής με μέση ταχύτητα 107 χλμ/ώρα. Το Bentayga για όσους δε θυμούνται διαθέτει το W12 κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 91,7 κιλά, ενώ χρησιμοποιεί κεραμικά φρένα έτσι ώστε να μπορεί να σταματήσει άμεσα.

Μετά από αυτή την επιτυχία η Bentley αποφάσισε να το γιορτάσει δημιουργώντας 10 κομμάτια μια ειδικής έκδοσης του Bentayga, τα οποία θα είναι βαμμένα είτε με το μαύρο Beluga, είτε με το πράσινο Radium και θα διαθέτουν γραφικά του Pikes Peak, μαύρες επενδύσεις και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”.