Το ταχύτατο Hennessey Venom F5 Roadster

Η Hennessey Performance αποκάλυψε το νέο ταχύτατο και πιο ισχυρό ανοιχτό αυτοκίνητο στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Venom F5 Roadster, το οποίο όχι μόνο εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του, αλλά εξιτάρει με τις επιδόσεις του. Η αμερικάνικη εταιρεία υπόσχεται σε όποιον το αποκτήσει μια διαφορετική εμπειρία από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Η εμπρόσθια όψη είναι χαμηλή, με τις δύο γραμμές που υπάρχουν και οριοθετούν τους αεραγωγούς για την καλύτερη ροή του αέρα. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, ο τεράστιος διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία είναι τοποθετημένη ψηλά.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το τιμόνι των ¾ καθώς απουσιάζει η επάνω πλευρά, ενώ διαθέτει και κάποια κουμπιά ρυθμίσεων. Τα δίχρωμα δερμάτινα bucket καθίσματα από Alcantara και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο επιλογέας ταχυτήτων ουσιαστικά απουσιάζει με τη θέση του να έχουν πάρει τα κουμπιά D, N και R, ενώ υπάρχει και το ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε οχήματος.

Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και προστατεύεται από ένα ειδικό γυάλινο καπάκι, το οποίο έχει ανθεκτικότητα που ξεπερνά τους 540 βαθμούς Κελσίου. Για όποιον δε γνωρίζει το νέο Hennessey Venom F5 Roadster τροφοδοτείται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 6,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.817 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 164,8 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας μονού συμπλέκτη. Το 0-100 δεν αποκαλύφθηκε, όμως η τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνά τα 483 χλμ/ώρα.

Το μπλοκ του κινητήρα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, η κεφαλή από αλουμίνιο, ενώ το συνολικό βάρος είναι 280 κιλά. Το πάνελ της οροφής είναι από ανθρακονήματα και ζυγίζει λιγότερο από 20 κιλά, ενώ το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.405 κιλά. Επιπλέον, υπάρχουν και οι νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου με τις 7 διπλές ακτίνες, οι οποίες μπορούν να γίνουν και ασημί, ενώ ασφαλίζονται με τα μπουλόνια τιτανίου.

Φυσικά, είναι αναμενόμενο πως τα 30 κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν θα γίνουν ανάρπαστα και πολύ γρήγορα θα είναι συλλεκτικά. Όσο για την τιμή; Το κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει 3.000.000€, με την έναρξη της παραγωγής να έχει οριστεί για το τέλος του 2022. Η τιμή είναι απλησίαστη, αλλά όποιος το αποκτήσει είμαστε σίγουροι πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω.