Η Subaru παρουσίασε την έκδοση STI Sport του Forester, η οποία διαθέτει έναν κινητήρα που στην ελληνική αγορά θα μπορούσε να πάει καλύτερα από τους δίλιτρους κινητήρες, μόνο και μόνο για το φόρο πολυτέλειας. Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα που είναι τα Crystal White Pearl, Magnetite Grey Metallic, Ice Silver Metallic και Crystal Black Silica.

Η μεγάλη μάσκα ξεχωρίζει αμέσως με το λογότυπο STI, το οποίο είναι σε κόκκινο χρώμα και βρίσκεται όπως κοιτάμε τη μάσκα δεξιά. Τα LED φωτιστικά σώματα δένουν αρμονικά, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να το κάνουν να φαίνεται πιο άγριο. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η μαύρη αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Τέλος, υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με διαστάσεις ελαστικών 225/55.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα-μπορντό δερμάτινα καθίσματα από Nappa, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Η ίδια διχρωμία του εσωτερικού συνεχίζεται τόσο στις πόρτες, όσο και στο ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με τις λευκές βελόνες, ενώ υπάρχει η μεγάλη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά το Subaru Forester STI Sport τροφοδοτείται από το Boxer κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 177 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 30,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο CVT κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Όπως αναφέραμε τον εν λόγω μοντέλο θα ήταν μια πάρα πολύ καλή λύση για την ελληνική αγορά, όμως όπως ανακοινώθηκε από τους Ιάπωνες, το Subaru Forester STI Sport θα είναι διαθέσιμο μόνο σε αυτή της Ιαπωνίας. Τέλος, το λανσάρισμα του θα ξεκινήσει στην τοπική αγορά στις 25 Αυγούστου, όπου και θα μπορείτε όσοι ζείτε μόνιμα στην Ιαπωνία να το δείτε από κοντά.