Η Infiniti παρουσίασε το νέο Q60 Sport Coupe, το οποίο υπόσχεται άνετη και ευχάριστη οδήγηση, ενώ για όποιον θέλει έντονες συγκινήσεις σίγουρα στο Q60 θα βρει αυτό που ψάχνει. Η Τρίτη γενιά του Sport Coupe μοντέλου ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα με το σήμα της εταιρείας να δεσπόζει στη μέση, καθώς και τα νέα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος διακρίνεται και εδώ το λογότυπο της Infiniti και τα φωτιστικά σώματα με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

infiniti q60 sport coupe 3Εσωτερικά ξεχωρίζει το τριάκτινο τιμόνι με τη μεγάλη οθόνης αφής, η οποία δείχνει στον οδηγό όλες τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου. Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός, ο οποίος προσφέρει προβολείς LED, σπορ καθίσματα, κάμερα οπισθοπορείας, ανοιγόμενη ηλιοροφή, ηχοσύστημα της Bose με 13 ηχεία, Bluetooth και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Μηχανικά διατίθενται δύο εκδόσεις βενζίνης. Πρόκειται για τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 208 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 26,3 κιλά. Για όποιον δεν αρκείται σε αυτό υπάρχει και ο V6 Twin – Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους. Επιπλέον υπάρχει και Q60 Red Sport 400, το οποίο διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με τη μόνη διαφορά πως αυτή τη φορά η ιπποδύναμη σκαρφαλώνει στους 400 ίππους.

infiniti q60 sport coupe 2Το νέο μοντέλο θα κάνει αρχικά την εμφάνιση του στην Αμερική από τις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ μέχρι το τέλος τους έτους αναμένεται να εμφανιστεί και στην ευρωπαϊκή αγορά. Όσο για τις τιμές για τα αμερικάνικα δεδομένα είναι αρκετά προσιτές, αφού η βασική έκδοση κοστίζει 35.000€, ενώ οι τρίλιτρες εκδόσεις ξεκινούν από 40.000€. Φυσικά, στην Ευρώπη αναμένεται να είναι κάτι λίγο παραπάνω τσιμπημένη, ενώ στη χώρα μας είναι άγνωστο αν θα καταφέρουμε να δούμε την πιο ισχυρή έκδοση.