Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου στο Ντιτρόιτ, όλες οι εταιρείες αποκαλύπτουν εκτός των νέα μοντέλα και όλα τα δυνατά χαρτιά που θα βάλουν στην παραγωγή άμεσα. Εκεί η Buick παρουσίασε το νέο πρωτότυπο Sport Coupe μοντέλο 2 + 2 θέσεων, το οποίο είναι κάτι περισσότερο από συναρπαστικό. Το Buick Avista όπως όλα δείχνουν θα είναι το μέλλον της αμερικάνικης εταιρείας και φυσικά η καλύτερη στιγμή είναι η αποκάλυψη του στο Ντιτρόιτ, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά της Buick.

buick avista 3Η κατασκευή είναι εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ το μεταξόνιο του νέου Sports Car δε ξεπερνά τα 3 μέτρα μήκος (2,81) κάνοντας το Avista ευκολοκίνητο αλλά και άνετο στην οδήγηση. Εξωτερικά γίνεται αμέσως διακριτή η μεγάλη μάσκα με το σήμα της Buick και τα φωτιστικά σώματα που δίνουν στο αμάξωμα μια επιθετική μορφή. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Εσωτερικά η μεγάλη οθόνη αφής που προσφέρει όλες τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου και τα Bucket δερμάτινα καθίσματα, μαζί με το τριάκτινο τιμόνι ξεχωρίζουν, ενώ τα ανθρακονήματα είναι υπεύθυνα για την κατασκευή στο ταμπλό και άλλα μέρη του εσωτερικού. Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από το V6 Twin – Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει στους 400 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ διαθέτει και σύστημα Start & Stop για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

buick avista 2Το μόνο κακό είναι πως οι Αμερικάνοι της Buick δε σκοπεύουν να το βάλουν άμεσα στην παραγωγή, αφού πρόκειται για πρωτότυπο μοντέλο, αλλά εμείς θα αναφέρουμε το γνωστό ρητό που λέει πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Το αν θα βρεθεί η όχι στην παραγωγή το Buick Avista θα φανεί στο άμεσο μέλλον, με τους Αμερικάνους να πιστεύουν πως αυτό το μοντέλο θα αλλάξει εντελώς τη φιλοσοφία της μάρκας.