Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί στην αγορά αυτοκίνητου το ηλεκτρικό Smart. Η Brabus θέλοντας να δυναμώσει το ηλεκτρικό μοντέλο ανέλαβε όλες τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Ουσιαστικά θα μπορούσε κάποιος να πει πως πρόκειται για τη σπορ έκδοση του μοντέλου. Το Smart #1 Brabus αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου που έγινε στην πόλη Chengdu της Κίνας, δείχνοντας πως είναι διαφορετικό από το απλό Smart #1.

Μια από τις αλλαγές στο εξωτερικό κομμάτι είναι οι κόκκινες πινελιές, στα καπάκια των καθρεπτών, στις δαγκάνες των φρένων, στην οροφή και στην αεροτομή που κάνουν αντίθεση με το υπόλοιπο αμάξωμα. Οι δύο εισαγωγές στο καπό, καθώς και οι διαφορετικοί προφυλακτήρες δίνουν μια άλλη αίσθηση. Παράλληλα, υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Οι κόκκινες πινελιές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, αφού βρίσκονται τόσο στο τιμόνι από Alcantara, όσο και στα καθίσματα. Στα προσκέφαλα των καθισμάτων υπάρχει με κόκκινο χρώμα το λογότυπο της Brabus. Τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, ενώ η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως έρχεται στο μηχανικό κομμάτι, όπου ο ηλεκτροκινητήρας πλέον από 272 ίππους, έχει φτάσει στους 422, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 55,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,7”. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η Brabus έχει βελτιώσει τα φρένα και την ανάρτηση. Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες παρά την αύξηση της ιπποδύναμης δε θα γίνει αλλαγή στη μπαταρία, κάτι που σημαίνει πως θα έχει μικρότερη αυτονομία.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως η τιμή στην Αμερική θα είναι λίγο πάνω από τα 40.000$, ενώ στην Ευρώπη και ιδίως στην ελληνική αγορά αναμένεται να είναι υψηλότερη. Μπορεί να είναι λίγο ακριβό, αλλά σίγουρα οι επιδόσεις του δίνουν πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα.