Η Skoda παρουσίασε το νέο μοντέλο που θέλει να κατακλίσει την αγορά της Ινδίας και δεν είναι άλλο από το Slavia. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN, θα προσφέρει όλα τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, ενώ θα τροφοδοτείται από τους TSI κινητήρες του ομίλου της Volkswagen. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,54 μέτρα, το πλάτος τα 1,75 μέτρα, το ύψος τα 1,48, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,65 μέτρα.

Η εξωτερική εμφάνιση διαθέτει τη μεγάλη μάσκα, η οποία περικλείεται από το πλαίσιο αλουμινίου, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας και οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να δώσουν μια άλλη όψη. Στο πίσω μέρος και εδώ ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ όπως σε όλα τα μοντέλα έτσι και σε αυτό υπάρχει η μάρκα ολογράφως, όπως και το μοντέλο. Επιπλέον, θα υπάρχουν και δύο νέα χρώματα, τα οποία είναι τα Crystal Blue και Tornado Red.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχουν τα αεριζόμενα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι των δύο ακτίνων με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Φυσικά, ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων με την οθόνη μεγέθους 8”, παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον οδηγό. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 521 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει πολύ περισσότερο.

Μηχανικά το νέο Skoda Slavia θα τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο TSI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους, ενώ θα υπάρχει και ο 4κύλινδρος TSI EVO κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Ο κινητήρας με τους 115 ίππους συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή το αντίστοιχο DSG, ενώ αυτός με τους 150 ίππους με το DSG αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων. Στη δεύτερη περίπτωση για όποιον θέλει θα υπάρχουν και τα paddle shift πίσω από το τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται η τεχνολογία SmartLink, που διαθέτει τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, υπάρχουν Bluetooth, 5 θύρες USB και ασύρματος φορτιστής για τα smartphone. Το MySKODA Connect προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος, ενώ μπορούν να γίνουν και αναβαθμίσεις λογισμικού μέσω over-the-air.

Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, ESC, EDS, Cruise Control, XDS, XDS+, Multi-Collision Brake, αισθητήρες βροχής και φώτων, Hill-Hold Control, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας, ISOFIX για τα παιδικά καθίσματα και ένδειξη για την πίεση των ελαστικών. Επιπλέον, το σύστημα πέδησης διαθέτει λειτουργία αυτόματου καθαρισμού δίσκου των φρένων.

Το νέο Skoda Slavia μπαίνει σε μια ιδιαίτερη και μεγάλη αγορά. Μπορεί τα εξτρά που προσφέρει να μην είναι και τόσο δελεαστικά για τους απλούς ανθρώπους της Ινδίας, αφού οι τιμές μπορεί να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα για την τοπική αγορά. Παρόλα αυτά στη Skoda πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Οι απαντήσεις πάντως θα δοθούν σε λίγο καιρό.