Μπορεί η Alpine να θεωρείται ξεχωριστή μάρκα από τη Renault, όμως οι δύο εταιρείες φαίνονται ότι συμπορεύονται σε πολλά πράγματα. Πριν από καιρό η Renault παρουσίασε μια πρωτότυπη εκδοχή του σύγχρονου Renault 5, για να έρθει τώρα η σειρά της Alpine να παρουσιάσει τη νέα πρόταση της. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Alpine A290_β, το οποίο και αυτό φέρνει μνήμες από το Renault 5.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,05 μέτρα και η ονομασία του θέλει να τονίσει το σπορ χαρακτήρα του, ενώ το β έρχεται από το κόσμο της πληροφορικής και δηλώνει πως είναι η τελευταία δοκιμαστική έκδοση πριν το μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή. Όπως φαίνεται ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου τονίζεται από τις μεγάλες εισαγωγέα αέρα, τα φουσκωμένα φτερά, ενώ υπάρχουν αεροτομές εμπρός και πίσω, όπως και άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις διαφορετικές ζάντες μεγέθους 20” και τα ελαστικά της Michelin, αλλά στο μοντέλο παραγωγής αναμένεται να είναι μικρότερες σε μέγεθος. Εσωτερικά η θέση του οδηγού βρίσκεται στη μέση, κάτι που στο μοντέλο παραγωγής δε θα υπάρχει, αφού αναμένεται να είναι η κλασσική μορφή με οδηγό-συνοδηγό. Επιπλέον, υπάρχει και μια μεγάλη οθόνη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, αλλά και άλλες όπως αυτές της τηλεμετρίας.

Μηχανικά το πρωτότυπο Α290_β διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες χωρίς όμως να γίνεται γνωστή η ιπποδύναμη. Πάντως οι πληροφορίες θέλουν το μοντέλο παραγωγής να έχει δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα φτάνει τους 218 ίππους, ενώ η δεύτερη που θα είναι και η πιο ισχυρή ανεβαίνει στους 272 ίππους. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 52 kWh θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία 380 χιλιομέτρων.

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για το Alpine A290 για να τo δούμε στην παραγωγή, όμως όπως φαίνεται το εν λόγω εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά. Το μόνο που μένει είναι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει η Alpine για την παραγωγή. Όσο για την τιμή; Φήμες το θέλουν στη Γαλλία να κοστολογείται περίπου στα 40.000€.