Πριν λίγο καιρό η σουηδική Polestar είχε ανακοινώσει πως θα αυτονομηθεί από τη Volvo δημιουργώντας δικά της μοντέλα, παράλληλα όμως θα συνέχιζε να βελτιώνει τα αυτοκίνητα της μαμάς εταιρείας. Η Polestar πλέον αποκάλυψε το νέο μοντέλο της με την ονομασία 1.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θυμίζει κάτι λίγο από Volvo, αλλά και δεν είναι Volvo. Το υβριδικό Coupe μοντέλο οι άνθρωποι της Polestar είναι σίγουροι ότι θα πάρει το μερίδιο που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Το Polestar 1 είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που υποστηρίζεται από ένα θερμικό κινητήρα και θα είναι το μοναδικό υβριδικό, αφού όλα τα μελλοντικά μοντέλα αναμένεται ναι είναι 100% ηλεκτρικά.

Με την πρώτη ματιά μπορεί να κάποιος να πει πως το Polestar 1 μοιάζει πολύ στο Volvo Concept Coupe, αφού διαθέτει τη γνωστή πλατφόρμα Scalable Platform Architecture. Η διαφορά είναι πως η πλατφόρμα έχει βελτιωθεί κατά 50% για τις ανάγκες του νέου μοντέλου. Οι διαστάσεις του δε διαφέρουν από το S90 , όμως το βάρος του είναι 230 κιλά χαμηλότερο, αφού έχουν χρησιμοποιηθεί κομμάτια από ανθρακονήματα.

Το Polestar 1 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 218 ίππους και την κίνηση να την μεταφέρει στους πίσω τροχούς. Φυσικά υπάρχει και ο Drive – E κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 382 ίππους. Έτσι η συνδυαστική ισχύ αγγίζει τους 600 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 101,9 κιλά. Η αυτονομία μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες φτάνει τα 150 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Το αμάξωμα διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις, τις οποίες έχει εξελίξει η Ohlins, ενώ τα φρένα είναι της Akebono και διαθέτουν 6πίστονες δαγκάνες σε συνδυασμό με δίσκους 400 χιλιοστών. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα δημιουργούνται 500 αντίτυπα κάθε χρόνο και θα κατασκευάζονται στην πόλη Chengdu της Κίνας. Τέλος, το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους αναμένεται να το δούμε στα μέσα του 2019.