Όταν η Opel ανακοίνωσε τη δημιουργία των GSe οχημάτων, λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε πως το πρώτο αναμενόταν να είναι το Astra. Αυτό έγινε, αφού η Opel αποκάλυψε τα Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe. Οι φήμες ήθελαν να φτάνουν κοντά στους 300 ίππους, κάτι που τελικά δεν έγινε, όμως πως θα σας φαινόταν ένα όχημα με 225 ίππους και κατανάλωση λιγότερη από 1,5 λίτρα/100χλμ;

Τα δύο νέα μοντέλα εμφανισιακά δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τα άλλα Astra. Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές εστιάζονται στους νέους προφυλακτήρες, στο λογότυπο GSe, στις νέες ρυθμίσεις της ανάρτησης (χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά), στα αμορτισέρ της KONI με την τεχνολογία Frequency Selective Damping, στο ESP, στο τιμόνι και στα φρένα. Επιπλέον, υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, με τις λευκές ραφές, καθώς και τα πεντάλ αλουμινίου που προσφέρουν σπορ αίσθηση. Από μηχανικής πλευράς υπάρχει το Plug-in Hybrid σύστημα, το οποίο αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 225 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 36,7 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 1,2 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε μόλις 26 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει πως έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Μπορεί το πρώτο Astra GSe μοντέλο να μην έχει τον κινητήρα του Astra OPC, όμως δεν παύει να είναι ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο με ελάχιστη κατανάλωση, κάτι που σημαίνει πως βγάζει το βραχνά του κόστους καυσίμων από τον υποψήφιο αγοραστή. Βέβαια το πρόβλημα ίσως είναι το κόστος αγοράς, αφού η τιμή του λογικά αναμένεται να τσιμπημένη.