Είναι φανερό μυστικό πως κάποτε και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα εκτός των συμβατικών θα καταλήξουν σε αμιγώς ηλεκτρικά. Η Opel όπως φαίνεται έχει την πρωτιά, αφού αποκάλυψε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το νέο Corsa e-Rally θα εμφανιστεί από την επόμενη χρονιά στο νεοσύστατο ADAC Opel e-Rally Cup.

Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό σε όλους ηλεκτρικό Corsa-e που θα εμφανιστεί τους επόμενους μήνες στην Παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Ο ηλεκτροκινητήρας του Corsa-e αποδίδει 136 ίππους και 26,5 κιλά ροπής. Το ADAC Opel e-Rally Cup θα πραγματοποιείται παράλληλα με το Γερμανικό Πρωτάθλημα Rally, με το ξεκίνημα να έχει οριστεί για το καλοκαίρι του 2020. Αναμένεται να γίνουν 10 προκριματικοί αγώνες μέχρι να φτάσουμε το 2021 στη Super Season.

Το νέο αγωνιστικό μοντέλο θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο μαζί με το Corsa-e στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης. Εκεί όσοι αγωνιζόμενοι θέλουν μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση για το νέο αγωνιστικό. Για όποιον ενδιαφέρεται οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πως η τιμή του θα είναι κάτω από 50.000€. Όπως φαίνεται είμαστε κοντά μετά τη Formula-e να φτάσουμε και στο e-WRC. Άλλωστε η τεχνολογία προχωράει και εμείς απλά είμαστε θεατές των εξελίξεων.