Εδώ και καιρό πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν κάτι από το νέο Civic Sedan. Οι άνθρωποι της Honda αποκάλυψαν την πρώτη φωτογραφία δίνοντας και τα πρώτα στοιχεία. Η αλήθεια είναι πως το νέο μοντέλο δε φαίνεται να έχει τεράστιες διαφορές σε σχέση με αυτό που ήδη κυκλοφορεί. Όπως φαίνεται το ύψος του μειώθηκε, ενώ το πλάτος αυξήθηκε.

Η μάσκα είναι λίγο μικρότερη με το σήμα της Honda να δεσπόζει στη μέση, ενώ υπάρχει μεγαλύτερο άνοιγμα για τη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα στον προφυλακτήρα. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, ενώ οι προβολείς ομίχλης βρίσκονται σε μαύρο πλαίσιο. Από το πίσω μέρος δεν υπάρχει ακόμα κάτι, ενώ όπως φαίνεται οι ζάντες αλουμινίου θα είναι μεγαλύτερες από 17”.

Ούτε από μηχανικής πλευράς αναφέρθηκε κάτι από τους Ιάπωνες, αλλά φημολογείται πως θα υπάρχει ο γνωστός VTEC Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τους 182 ίππους (176 στην Αμερική) και τα 24,4 κιλά ροπής, αλλά και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 19,1 κιλά. Ο δεύτερος βέβαια θα βρίσκεται μόνο στην Αμερική.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν στην πλήρη αποκάλυψη του νέου Honda Civic Sedan στις 28 Απριλίου. Οι πωλήσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η Hatchback έκδοση που είναι και η πιο εμπορική αναμένεται να έρθει στο τέλος του έτους. Τέλος, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Honda στο Swindon της Αγγλίας που θα γίνει μέσα στο 2021, η παραγωγή αναμένεται να μεταφερθεί στα εργοστάσια της Honda στην Ιαπωνία, αλλά και στην Indiana των Η.Π.Α.