Η Toyota εδώ και λίγους μήνες αποκάλυψε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη το πιο γρήγορο Yaris με την ονομασία GRMN. Πλέον όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες το αυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή λίγο πριν το χειμώνα και θα κατασκευάζεται μόνο σε τρίθυρο.

Το βάρος του θα είναι 1.135 κιλά, ενώ διαθέτει σπορ εμφάνιση με φουσκωμένα φτερά, αεροτομή και διαχύτη, με το όνομα GRMN να προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων “Gazoo Racing Masters of the Nurburgring”. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” της BBS. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα και το τριάκτινο τιμόνι.  

Κάτω από το καπό κρύβεται ο κινητήρας με τον κομπρέσορα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 210 ίππους. Το 0 – 100 απαιτεί κάτι παραπάνω από 6” για να ολοκληρωθεί, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα. Για όποιον άρχισε να σκέφτεται πως θα το αποκτήσει θα πρέπει να βιαστεί, αφού όπως ανακοινώθηκε από τους Ιάπωνες στην Ευρώπη θα διατεθούν μόλις 400 κομμάτια εκ των οποίων τα 100 θα βρεθούν στη Μεγάλη Βρετανία. Όσο για την τιμή; Υπολογίστε πάνω από 30.000€.