Πριν μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό από επίσημα χείλη της McLaren – Honda πως ο Fernando Alonso δε θα συμμετέχει στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην Αυστραλία. Αυτό έγινε κατόπιν παρότρυνσης των θεραπόντων ιατρών του, αναγκάζοντας ουσιαστικά την ομάδα να δώσει στον Kevin Magnussen τη θέση του. Οι γιατροί, όπως γνωρίζουμε, έλαβαν αυτή την απόφαση προκειμένου να μη ρισκάρει ο Ισπανός ένα δεύτερο χτύπημα τόσο κοντά χρονικά, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό.

f1 alonso 2Όταν ο Fernando Alonso πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, χαιρετώντας τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, κανείς δε φανταζόταν τί μπορεί να συμβαίνει. Άλλωστε, όλα εξελίχθηκαν μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού, που κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Λίγο αργότερα, η ισπανική εφημερίδα El Pais έφερνε στο φως την είδηση που θα “πάγωνε” πολλούς οπαδούς, αλλά και απλό κόσμο που παρακολουθεί την F1. Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα, ο Ισπανός πιλότος όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο, είχε χάσει από τη μνήμη του τα τελευταία 20 χρόνια, λέγοντας στους γιατρούς πως “Είμαι ο Fernando Alonso, είμαι οδηγός στα καρτ και το όνειρό μου είναι να γίνω Πρωταθλητής στη Formula 1”.

Οι γιατροί αρχικά ξαφνιάστηκαν, αφού παρά τις ενδείξεις που είχαν, το μυαλό του Ισπανού ήταν στα 13 του, γυρίζοντας στο 1995. Η διάρκεια αυτού του περιστατικού δεν έχει αποσαφηνιστεί από το ιατρικό team, ενώ δεν έχουν διαρρεύσει άλλες πληροφορίες αναφορικά με το εάν είχε αντίκτυπο σε άλλες λειτουργίες του, όπως επίσης εάν υπάρξει περίπτωση να τον επηρεάσει μελλοντικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως η απόφασή τους, να μην αγωνιστεί, δίνει κάποιες απαντήσεις.  Παρ’ όλα αυτά, ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της ομάδας του, δεδομένου ότι το μόνο που έκαναν οι ιθύνοντες ήταν να καλύψουν οτιδήποτε αφορά στο μονοθέσιο, λέγοντας ουσιαστικά ότι αυτό δεν είχε πρόβλημα τη στιγμή της πρόσκρουσης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν εάν ο Ισπανός, λίγο πριν τη σύγκρουση, παραπονέθηκε για πρόβλημα υγείας.

f1 alonso 3Ψάχνοντας όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ανακαλύψαμε ότι το Βρετανικό Sky Sports έχει τη λύση για το τί πραγματικά έχει γίνει. Οι Βρετανοί επικοινώνησαν με τον αγωνιστικό διευθυντή της McLaren, Eric Boullier, ο οποίος δήλωσε “Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τον Fernando, αφού ήταν μια φυσιολογική διάσειση με προσωρινή απώλεια μνήμης. Τα πάντα έχουν γυρίσει κανονικά για τον Alonso, ενώ η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική, όσο θέλετε να την παρουσιάζετε”. Επίσης ο Γάλλος ανέφερε ότι είναι στο χέρι του Ισπανού, και φυσικά στων γιατρών, να μας πουν τί ακριβώς συμβαίνει, αφήνοντας ουσιαστικά απέξω την επίσημη θέση της ομάδας του. Αντίθετα ο Ron Dennis, επικεφαλής της McLaren δήλωσε “Ο Fernando ήταν αναίσθητος για ένα σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα. Όταν έφυγε από την πίστα με το ελικόπτερο είχε πλήρως τις αισθήσεις του, αλλά βρισκόταν σε μια εξαιρετικά ταραγμένη κατάσταση. Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί ο ίδιος δε θυμήθηκε ποτέ ότι βρισκόταν μέσα σε μονοθέσιο της Formula 1”.

Οι δηλώσεις του Boullier είχαν συνέχεια, υποστηρίζοντας πως όλοι στη McLaren είναι πολύ απογοητευμένοι, τόσο από τις δοκιμές εξέλιξης, οι οποίες δεν ήταν και οι καλύτερες, όσο και από το ατύχημα του Ισπανού, καθώς οι γιατροί συνέστησαν στους ανθρώπους της McLaren να περάσουν 21 ημέρες από το ατύχημα, προκειμένου ο Alonso να είναι πλήρως  καλά. Για να επανέλθει ο Ισπανός πιλότος στο 100% το ιατρικό team συνέστησε να κάνει 30 λεπτά την ημέρα ποδήλατο, 30 λεπτά κολύμβηση και 30 λεπτά γυμναστήριο, ενώ μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, και πριν τον αγώνα της Μαλαισίας, οι ιατρικές εξετάσεις θα επαναληφθούν, ώστε να δείξουν σε τί κατάσταση βρίσκεται ο πιλότος.

f1 alonso 4Η ιστορία είναι περίπλοκη, με τις απόψεις ομάδας και ιατρών να διαφέρουν, χωρίς ουσιαστικά να δηλώνεται ποια είναι η πραγματική κατάσταση του Ισπανού. Εμείς απλά ευχόμαστε να είναι όλα καλά για τον 33χρονο Ισπανό πιλότο και όλα αυτά να είναι απόρροια του ενδελεχούς ελέγχου που του γίνεται, έτσι ώστε να τον ξαναδούμε στο μονοθέσιο της McLaren, διεκδικώντας ό,τι καλύτερο μπορεί, γιατί είναι κρίμα να τελειώσει η καριέρα του από κάτι τόσο ανορθόδοξο.