Το πανίσχυρο Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια εταιρεία κατασκευής Super Car αυτοκινήτων και κάθε φορά ότι και να παρουσιάσει είναι πραγματικά εκπληκτικό. Τώρα σειρά έχει το TSR-S, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα ακόμα και στις ζάντες για να είναι πιο ελαφρύ. Το συνολικό βάρος είναι 1.500 κιλά, με το μήκος να φτάνει τα 4,81 μέτρα, το πλάτος τα 2,03 μέτρα και το ύψος τα 1,19 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,90 μέτρα.

Η εμφάνιση είναι άκρως εντυπωσιακή με τη μάσκα, το χαμηλό καπό και τα φουσκωμένα φτερά αριστερά και δεξιά. Ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας διαθέτει μεγάλα ανοίγματα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα δίνουν μια άλλη αίσθηση. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μηχανικά κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 Twin-Supercharged κινητήρας χωρητικότητας 5,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.193 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 112,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,8”, το 0-200 σε 6,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο σειριακό 7τάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο που όπως λένε οι ιθύνοντες της Zenvo είναι ένα από τα ταχύτερα στον κόσμο.

Το Zenvo TSR-S θα είναι ένα από ελάχιστα αυτοκίνητα στον κόσμο, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσουν μόλις 5 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Αυτή θα αγγίζει το 1.450.000€ για κάθε ένα από αυτά. Σίγουρα είναι για ελάχιστους, αλλά το να έχεις στα χέρια σου ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.