Πριν λίγο καιρό ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mazda στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του ανανεωμένου Mazda 2 με το ήπιο υβριδικό σύστημα (Mazda 2 Τιμές). Τώρα οι Ιάπωνες αποκαλύπτουν τη νέα υβριδική έκδοση του μοντέλου, η οποίο ουσιαστικά είναι ένα Toyota Yaris με τα σήματα της Mazda.

Τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά δεν έχει διαφορές από το Yaris, ενώ μηχανικά τροφοδοτείται από τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 93 ίππους και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 80 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 116 ίππους.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ/ώρα. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 93 γρ/χλμ. Στην εκκίνηση το όχημα λειτουργεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ κατά την κίνηση η κατανομή ισχύος ρυθμίζεται μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για καλύτερη απόδοση και οικονομία στα καύσιμα.

Για όσους ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι την άνοιξη του 2022, όπου και αναμένεται να βρεθείς στις αγορές ανά τον κόσμο. Τέλος, οι πληροφορίες το θέλουν να προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού που θα είναι οι Pure, Agile και Select, ενώ οι τιμές αναμένεται να είναι ακριβότερες από αυτές με το θερμικό κινητήρα.