Πριν από λίγο καιρό οι Βρετανοί ολοκλήρωσαν τη νέα McLaren P1 GTR. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πιο εξελιγμένη P1, η οποία όμως δεν είναι απλά ένα super car, αλλά ένα άπιαστο βέλος όπως λένε οι ίδιοι οι μηχανικοί της εταιρείας. Κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη μιας GTR πριν από 20 χρόνια που πρωτοεμφανίστηκε. Βέβαια  όταν πρωτοεμφανίστηκε η McLaren GTR ήταν ένα μοντέλο για λίγους και όπως φαίνεται τώρα θα είναι για ακόμα λιγότερους. Βελτιωμένη σε όλους τους τομείς η P1 GTR με τη βοήθεια ακόμα και των μηχανικών της F1 της βρετανικής ομάδας είναι έτοιμη να συναρπάσει.

McLaren P1 GTR 3Το εμπρόσθιο κομμάτι είναι προσεγμένο ακόμα και στην εισροή του αέρα στους θόλους των τροχών έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η ταχύτητα και το αμάξωμα. Αεροδυναμικά πτερύγια διατηρούνται στο πάτωμα του αμαξώματος μπροστά από τους εμπρόσθιους τροχούς, για καλύτερη πρόσφυση. Ολόκληρη η κατασκευή του αυτοκινήτου είναι από ανθρακονήματα κρατώντας χαμηλά το συνολικό βάρος. Στο πίσω μέρος αυτό που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά είναι η αεροδυναμική πίσω πτέρυγα η οποία προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Η πίσω αεροτομή προσφέρει γεύση από F1, αφού υπάρχει το λεγόμενο DRS που δίνει αυξημένα επίπεδα κάθετης δύναμης. Η εξωτερική όψη ολοκληρώνεται από τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, ενώ οι αλλαγές των ελαστικών γίνονται ευκολότερα με το σύστημα ανύψωσης που διαθέτει το νέο μοντέλο. Αυτό που την κάνει ακόμα πιο ελκυστική είναι το κλασσικό ασημένιο χρώμα της McLaren με τις πορτοκαλί πινελιές που του προσφέρουν τον τέλειο χρωματικό συνδυασμό.

McLaren P1 GTR 1Κάτω από το καπό κρύβεται ο twin – turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους εξωπραγματικούς 1.000 ίππους. Εδώ βέβαια έρχεται και η διαφορετικότητα του βρετανικού μοντέλου, αφού συνδυάζεται και με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος του δίνει τον υβριδικό του χαρακτήρα. Η διπλή απόληξη που βρίσκεται στη μέση του πίσω μέρους, το βοηθά να εξατμίζονται τα καυσαέρια δίνοντας όλη αυτή τη δύναμη που έχει μέσα του.

Σίγουρα η McLaren P1 GTR είναι ένα παραμυθένιο όνειρο, αφού η ισχύ με τη ροπή που διαθέτει δε πρόκειται ποτέ να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.  Όπως λένε οι Βρετανοί, όποιος θέλει μπορεί να την αποκτήσει, αρκεί να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο, αλλά ενδείκνυται περισσότερο για πίστες παρά για αυτοκινητόδρομους. Εσείς τι λέτε;