Το Suzuki Alto εμφανίστηκε στην αγορά αυτοκινήτου το 1979 και από τότε η ιαπωνική εταιρεία έχει δημιουργήσει 8 γενιές και τώρα αποκαλύφθηκε η 9η γενιά συνεχίζοντας την ιστορία του μικρού μοντέλου. Βέβαια, η συγκεκριμένη έκδοση που παρουσιάστηκε είναι για την αγορά της Ιαπωνίας.

Το συνολικό μήκος φτάνει τα 3,39 μέτρα, το πλάτος τα 1,47 μέτρα και το ύψος τα 1,52 μέτρα. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες υπάρχει η σχεδόν κλειστή μάσκα και τα νέα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν τοποθετηθεί λίγο πιο ψηλά από εκεί που ήταν.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η μικρή οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων, ο οποίος είναι τοποθετημένος οριζόντια προσδίδουν μια άλλη αίσθηση. Ο πίνακας οργάνων είναι καινούργιος, αλλά παραμένει αναλογικός όπως και στην προηγούμενη γενιά.

Μηχανικά το νέο Suzuki Alto τροφοδοτείται από το ήπιο υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 660 κ.εκ. και μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν γνωστά, αφού οι Ιάπωνες θα τα αποκαλύψουν εν καιρώ.

Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι τα συστήματα ασφαλείας. Το Suzuki Safety Support περιλαμβάνει την προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, την υποβοήθηση μεγάλης σκάλας, το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (AEB) με ανίχνευση πεζών, καθώς και την αποφυγή σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα.

Το μικρό Alto, όπως αναφέραμε αρχικά θα πωλείται μόνο στην Ιαπωνία, ενώ αργότερα αναμένεται να βρεθεί και στην αγορά της Ινδίας. Στην Ευρώπη είναι άγνωστο τι θα γίνει, αφού οι Ιάπωνες έχουν ρίξει το βάρος στα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν ήδη.