Το νέο SUV της Renault θα λέγεται Symbioz

Οι επιλογές για την αγορά ενός SUV συνεχώς αυξάνονται. Η Renault έχει μπει δυναμικά στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τη γαλλική εταιρεία να ανακοινώνει το όνομα ενός ακόμη νέου SUV. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Symbioz, το οποίο αναμένεται να μπει δυναμικά στην κατηγορία των C-SUV. Με αυτό το νέο όχημα η Renault πλέον καλύπτει όλες τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών στην κατηγορία των SUV μοντέλων.

Το Symbioz έρχεται από τη γαλλική λέξη “symbiose”, η οποία προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “symbiosis”, που σημαίνει “ζω μαζί” και βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στο DNA της Renault, αφού το σύνθημα της είναι “αυτοκίνητα για τη ζωή”. Επιπλέον, η επιλογή της ονομασίας για το νέο μοντέλο ήταν να είναι εύκολο στην ανάγνωση, αφού οι λέξεις “symbiosis” στα αγγλικά, “simbiose” στα ισπανικά και “simbiosi” στα ιταλικά είναι απόλυτα κατανοητές, κάτι που θα κάνει εύκολα αναγνωρίσιμο το νέο μοντέλο.

Το νέο SUV της γαλλικής εταιρείας θα έχει μήκος 4,41 μέτρα, κάτι που το κατατάσσει πριν από το Austral, αλλά και το μεγαλύτερο Arkana. Μηχανικά οι πληροφορίες το θέλουν να τροφοδοτείται από το σύστημα E-TECH Full Hybrid, με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 145 ίππους. Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί όλη την οικογένεια, με γενναιόδωρους χώρους και μεγάλη ικανότητα φόρτωσης.

Η Sylvia Dos Santos, Επικεφαλής Στρατηγικής Ονομασίας στο Τμήμα Μάρκετινγκ της Renault ανέφερε “Για αυτό το νέο συμπαγές οικογενειακό αυτοκίνητο, θέλαμε ένα όνομα με ανθρώπινη σημασία, που να εκφράζει το στενό δεσμό μεταξύ μιας οικογένειας και του αυτοκινήτου της. Το όνομα Symbioz απεικονίζει τέλεια τη ζωή με το όχημά μας, αφού είναι ένα μέρος όπου οι επιβάτες ταυτίζονται με το αυτοκίνητο τους, αλλά και το περιβάλλον”.