Η Subaru μας έχει μάθει με το WRX STI να κάνουμε όνειρα για μια διαφορετική επιθετική και απολαυστική οδήγηση. Παρόλα αυτά όμως τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το Levorg που οι Ιάπωνες το θεωρούν και αυτό ένα από τα σημαντικά μοντέλα τους, αν και δεν έχει τη δημοφιλία ενός WRX STI. Με το νέο Levorg STI Sport R, η Subaru θέλει να μας βάλει σε πιο σκληρά μονοπάτια με πιο επιθετική, αλλά και ταυτόχρονα απολαυστική οδήγηση.

Κάτω από το καπό του νέου Levorg STI Sport R κρύβεται ο κινητήρας χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 275 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38,2 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το CVT Subaru Performance Transmission των 8 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος Symmetrical All-Wheel Drive. Τέλος, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 προγράμματα οδήγησης που είναι τα Comfort, Normal, Sport, Sport+ και Individual.

Εξωτερικά το Levorg STI Sport R, δείχνει πιο άγριο από τις άλλες εκδόσεις, με το λογότυπο STI να ξεχωρίζει επάνω στη μάσκα, καθώς και στο πίσω μέρος. Τα σπορ splitter, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, το κάνουν πιο εντυπωσιακό. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία καινούργια χρώματα που είναι τα Ceramic White, Sapphire Blue Pearl και Ignition Red, από τα 8 συνολικά που υπάρχουν.

Εσωτερικά, δεσπόζει η μεγάλη κάθετη οθόνη αφής, που βρίσκεται πλέον και στο WRX. Ο πίνακας οργάνων έχει γίνει και αυτός ψηφιακός αλλάζοντας τα δεδομένα, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.  

 

Επιπλέον, για όσους δεν θέλουν ή δε μπορούν να αγοράσουν το Levorg STI Sport R, υπάρχει και η απλή έκδοση, η οποία αποτελείται από τον Boxer κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 177 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 30,5 κιλά. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως στην Ιαπωνία το απλό Levorg ξεκινά από 3.102.000¥ ή 23.938€, ενώ η έκδοση STI Sport R ξεκινά από 4.389.000¥ ή 33.870€.