Το Kamiq (Skoda Kamiq) όταν το παρουσίασε η Skoda ίσως να μην πίστευε πως θα παρουσίαζε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό. Στην ευρωπαϊκή αγορά έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα και τώρα οι Τσέχοι παρουσίασαν το Kamiq GT, το οποίο θα είναι αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Μετά το Kodiaq GT που και αυτό δημιουργήθηκε για την κινέζικη αγορά, το Kamiq GT είναι το δεύτερο SUV κατά σειρά που πάει στην Κίνα. Όπως φαίνεται οι άνθρωποι της Skoda υπολογίζουν πολύ στην αγορά της Κίνας και για αυτό το λόγο η σειρά GT δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη χώρα της Ανατολής. Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές.

Το μόνο που αλλάζει είναι η αλλαγή χρώματος που βρίσκεται το τελείωμα της πίσω πόρτας κάνοντας το Kamiq GT να φαίνεται ελάχιστα διαφορετικό. Μια μικρή αλλαγή υπάρχει και στο εσωτερικό με την οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι ένα με το ταμπλό και όχι αποσπώμενη. Φυσικά, αλλαγές δε θα υπάρξουν ούτε στο μηχανικό κομμάτι, αφού θα υπάρχει ο TSI κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους και ο TSI κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους.

Μπορεί το Kamiq της Ευρώπης, με το κινέζικο Kamiq GT να μην έχουν ουσιαστικές διαφορές, αλλά η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να υπάρχει μια έκδοση GT των αυτοκινήτων της Skoda με λίγο πειραγμένα τα μοτέρ και διαφορετική εξωτερική εμφάνιση. Βέβαια αυτό στη Skoda το γνωρίζουν πολύ καλά και εμείς απλά περιμένουμε.