Μετά το Enyaq iV η Skoda αποκάλυψε το νέο Enyaq Coupe iV, το όποιο έρχεται για να επεκτείνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της τσέχικης εταιρείας. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου της Volkswagen, με το μήκος να φτάνει τα 4,65 μέτρα, το πλάτος τα 1,88 μέτρα, το ύψος τα 1,62 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,76 μέτρα. Παράλληλα η εμφάνιση με τον Coupe σχεδιασμό αλλάζει τα δεδομένα, αφού ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι πλέον 0,234.

Βλέποντας το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα που φωτίζεται από 131 LED, ενώ περιλαμβάνει και μια λεπτή μπάρα φωτισμού, η οποία είναι τοποθετημένη οριζόντια. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας προσφέρουν τον απαραίτητο φωτισμό, ενώ οι προβολείς ομίχλης απουσιάζουν, αφού στη θέση τους βρίσκεται ένα πλαστικό κομμάτι αριστερά και δεξιά που αλλάζει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και η σχεδίαση που δείχνει ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό Enyaq iV. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, 20” και 21”. Επιπλέον, υπάρχει ο μαύρος ουρανός, καθώς και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών για να κάνει αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος. Η πανοραμική οροφή και τα φιμέ πίσω τζάμια το κάνουν ακόμη πιο όμορφο, ενώ για την ισχυρή έκδοση RS υπάρχει σε αποκλειστικότητα το χρώμα Mamba Green.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια μεγέθους 5,3” για τον πίνακα οργάνων και μια μεγέθους 13”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα υπάρχει και η head-up display οθόνη για να μην αποσπάτε η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Τα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, ενώ ο κρυφός φωτισμός δίνει μια άλλη αίσθηση. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 570 λίτρα, ενώ ανεβαίνει σημαντικά με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Μηχανικά το νέο Skoda Enyaq Coupe iV προσφέρει τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Η βασική έκδοση 60 φτάνει τους 177 ίππους και τα 31,6 κιλά ροπής, η έκδοση 80 ανεβαίνει στους 201 ίππους με τα ίδια κιλά ροπής, η έκδοση 80x είναι με τους 261 ίππους και τα 43,3 κιλά ροπής, ενώ υπάρχει και η ισχυρή έκδοση RS, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 290 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 46,9 κιλά. Στην έκδοση RS το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα, ενώ στις υπόλοιπες εκδόσεις περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα.

Στην έκδοση 60 το 0-100 επιτυγχάνεται σε 8,8”, ενώ στην έκδοση 80 και 80x επιτυγχάνεται σε 8,7” και 7” αντίστοιχα. Οι εκδόσεις 60 και 80 είναι πισωκίνητες, ενώ η 80x και η RS μεταφέρουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η μέγιστη αυτονομία με μια μόνο φόρτιση μπορεί να προσφέρει έως 545 χιλιόμετρα διαδρομής.

Το νέο Skoda Enyaq Coupe iV είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά που έχει η Skoda για να πάρει μερίδιο από την πιο δύσκολη κατηγορία των SUV. Σίγουρα, η αυτονομία είναι μεγάλη, αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι τιμές για την πορεία του. Τέλος, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στην πόλη Mlada Boleslav, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.