Η Mitsubishi επέλεξε να παρουσιάσει το νέο L200 στη Μπανγκόκ την Πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, όπου και θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στις 17 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα με τη νέο μοντέλο η ιαπωνική εταιρεία θα γιορτάσει τα 40 χρόνια από το τότε που ξεκίνησε η παραγωγή στο εργοστάσιο Laem Chabang, το οποίο λειτουργεί από την Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd (MMTh), παραγωγό και διανομέα της MMC στην Ταϊλάνδη.

Το νέο Mitsubishi L200 έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει τη φράση Engineered Beyond Tough, το οποίο υπογράφει τη δημιουργία του. Τα στοιχεία που το καθιστούν πιο ανταγωνιστικό περιλαμβάνουν το πιο ισχυρό στυλ που ενσωματώνει ότι πιο καινούργιο έχει εξελίξει η Mitsubishi. Το βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις εκτός δρόμου, ενώ διαθέτει όλα τα τελευταία συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Συνολικά, το νέο μοντέλο διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις στην ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία που απαιτεί ακόμα και ο πιο ιδιότροπος επαγγελματίας κάνοντας το νέο L200 ένα από τα πιο δυνατά μοντέλα.

Το εμπρόσθιο μέρος του οχήματος ενσωματώνει το νέο σχεδιασμό της νέας γενιάς “Dynamic Shield”. Το καπό είναι τοποθετημένο πιο ψηλά όπως και τα νέα φωτιστικά σώματα. Ο ιδιαίτερος προφυλακτήρας με τη νέα μάσκα δείχνει πως πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο μοντέλο. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ενώνονται στην πόρτα της καρότσας, με αποτέλεσμα το διαφορετικό σχεδιασμό της.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα του Mitsubishi L200 διαθέτει ένα μοντέρνο και στιβαρό περιβάλλον, ενώ συμπληρώνεται από τα διαφορετικά πλαίσια, τους διακόπτες και τους αεραγωγούς. Τα υλικά υψηλής ποιότητας κατασκευής είναι από μαλακά υλικά, ενώ για όποιον θέλει περισσότερη πολυτέλεια υπάρχουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων.

Στο μηχανικό κομμάτι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το νέο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο διαθέτει το Super-Select 4WD που προσφέρει τα βέλτιστα χαρακτηριστικά έλξης και χειρισμού για οποιαδήποτε επιφάνεια ή το Easy-Select 4WD, το οποίο απλοποιεί τη μετάβαση μεταξύ των τρόπων οδήγησης για διαφορετικές οδικές επιφάνειες. Τόσο το σύστημα Super-Select, όσο και το Easy-Select 4WD χρησιμοποιούν μια νέα λειτουργία Off-Road, όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε Gravel, Mud/Snow, Sand και Rock.

Η απόδοση και η αίσθηση της πέδησης έχουν βελτιωθεί με τη χρήση μεγαλύτερων μπροστινών δίσκων και δαγκανών. η βελτίωση συνεχίζεται με τους νέους οπίσθιους αποσβεστήρες, καθώς και με το νέο αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο, το οποίο συμβάλει στις πιο ομαλές αλλαγές, έχοντας καλύτερη και πιο γρήγορη απόκριση.

Τα συστήματα ασφαλείας είναι όλα αυτά που κάνουν το νέο L200 πιο ασφαλές από ποτέ, τα οποία είναι τα Forward Collision Mitigation, Blind Spot Warning, Rear Cross Traffic Alert και Ultrasonic Misacceleration Mitigation System. Επιπλέον, υπάρχει και το Multi Around Monitor, το οποίο απεικονίζει μέσω καμερών τι γίνεται εξωτερικά του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέραμε το νέο L200 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από την Ταϊλάνδη στις 17 Νοεμβρίου και μετά θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις σε Ασία, Ωκεανία, Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Αφρική και Λατινική Αμερική. Οι Ιάπωνες υπολογίζουν πως θα ξεπεράσουν τις 150 χώρες σε όλο τον κόσμο κάτι που αναμένεται να φέρει πολύ καλά έσοδα στη Mitsubishi.

Το νέο Mitsubishi L200 φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο σκληροτράχηλο από ότι ήταν και πραγματικά προσφέρει ότι θέλει ο επαγγελματίας από ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Το μόνο σίγουρα είναι πως το νέο L200 φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο επαγγελματικό μοντέλο.