Οι Ιταλοί της Fiat στις αρχές Μαΐου είχαν επιβεβαιώσει πως στην Έκθεση Αυτοκινήτου που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στο τέλος του ίδιου μήνα θα παρουσιάσουν το νέο Compact Sedan μοντέλο τους. Η έκθεση στην πόλη της Τουρκίας ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαΐου και το νέο μοντέλο των Ιταλών είναι έτοιμο για να βρεθεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Το νέο Fiat Aegea αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από τη συνεργασία του FCA Style Center και του Tofas Ε & Α.

fiat aegea 3Το νέο μοντέλο της Fiat έρχεται στον κόσμο με ένα μοναδικό συνδυασμό άνεσης, απόδοσης και τεχνολογίας. Με την προστιθέμενη αποκλειστικότητα του ιταλικό design προσφέρει την ποιότητα που θέλει ο κάθε λάτρης της Fiat και όχι μόνο. Βλέποντάς το κάποιος από την πλαϊνή πλευρά, μια ξεχωριστή γραμμή εκτείνεται από τους προβολείς προς τα πίσω φωτιστικά σώματα δημιουργώντας μια δυναμική εμφάνιση που προσδίδει την ιδέα για την ευρεία πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους, τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους επιβάτες. Το μεταξόνιο των 2,64 μέτρων προδίδει την άνεση του εσωτερικού για τους επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 510 λίτρα.

Στο εσωτερικό υπάρχει η έγχρωμη οθόνη αφής μεγέθους 5”με σύστημα πλοήγησης, ενώ επιπλέον προσφέρονται χειριστήρια στο τιμόνι, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, Bluetooth, αναγνώστης κειμένου και αναγνώριση φωνής, AUX και θύρα USB. Μηχανικά θα τροφοδοτηθεί με τους γνωστούς ιταλικούς Turbo Diesel Multijet II, καθώς και βενζίνης, με τη μέγιστη ισχύ να κυμαίνεται από 95 έως 120 ίππους, Η μέση κατανάλωση θα κυμαίνεται από 4 έως 6 λίτρα/100χλμ, κάτι που δείχνει πως θα έχει την ίδια κατανάλωση με το Fiat Panda.

fiat aegea 2Το νέο Fiat Aegea θα κατασκευαστεί στην Τουρκία, στο εργοστάσιο του Tofas στην πόλη Bursa, η οποία διατηρεί μια από τις καλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από την απονομή του χρυσού μεταλλίου, σύμφωνα με την εκτίμηση του World Class Manufacturing. Τέλος, οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από το Νοέμβριο στην Τουρκία και σταδιακά θα βρεθεί σε πάνω από 40 χώρες.