Το σλόγκαν της SEAT για το νέο Ibiza CUPRA είναι περισσότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Οι Ισπανοί θέλουν να αποδείξουν για μια ακόμα φορά πως τα μικρά και γρήγορα μοντέλα τους είναι αυτά που ζητά ο καθένας από εμάς σε προσιτές τιμές. Η εξωτερική σχεδίαση μαζί με την εξαιρετική απόδοση και φυσικά τις νέες τεχνολογίες ενώθηκαν για να σχηματίσουν ένα από τα δυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

seat ibiza cupra 3Η διαφορετική σχεδίαση μεταφέρει το χαρακτήρα του νέου Ibiza CUPRA από την πρώτη κιόλας ματιά, αφού πρόκειται για ένα συμπαγές και ισχυρό αυτοκίνητο. Ο εξωτερικός σχεδιασμός, ξεχωρίζει από τις νευρώσεις στο καπό και τα φώτα bi – xenon, ενώ ολοκληρώνεται με τα LED φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος τη διαφορετικότητα προσφέρουν  και εδώ τα LED πίσω φώτα, με το ματ μαύρο διαχύτη και την τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης που βρίσκεται στο κέντρο.

Το νέο εσωτερικό, με τα νέα συστήματα SEAT Full Link, SEAT DriveApp and the SEAT ConnectApp, προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες ένα διαφορετικό σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το νέο Ibiza CUPRA προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” και αναρτήσεις που έχουν ρυθμιστεί για μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια. Επιπλέον το XDS ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό μειώνει την τάση υποστροφής και βελτιώνει τον χειρισμό του αμαξώματος, ειδικά σε πολύ γρήγορες στροφές. Το ESP με την πλήρη υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρες και το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, μαζί με την προειδοποίηση υπνηλίας είναι μέρος του στάνταρ πακέτο ασφαλείας στο Ibiza CUPRA.

seat ibiza cupra 2Μηχανικά το νέο Ibiza CUPRA εφοδιάζεται με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 192 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 6,7”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 235 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 6 λίτρα/100χλμ, κάτι που αποτελεί ατού για το νέο ισπανικό μοντέλο, αφού ο turbo Κινητήρας δεν έχει υψηλή κατανάλωση, όπως είχαμε συνηθίσει. Το νέο ισπανικό μοντέλο υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης, η οποία συνδυάζεται, τόσο από τις υψηλές ταχύτητες, όσο και από την πλήρη ασφάλεια που προσφέρεται. Μπορεί να έχει λίγη ακόμα αναμονή για να βρεθεί στην παραγωγή είναι όμως σίγουρο πως αξίζει.