Το νέο Renault Twingo θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό

Η Renault όπως γνωρίζουμε όλοι έχει σταματήσει την παραγωγή του Twingo εδώ και δύο χρόνια. Οι Γάλλοι όμως όπως αποφάσισαν να σταματήσουν το μικρό του μοντέλο με τους θερμικούς κινητήρες, με τον ίδιο τρόπο αποφάσισαν την επαναφορά του αυτή τη φορά ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Το πρωτότυπο μοντέλο παρουσιάστηκε και όπως μπορεί να καταλάβει κανείς θυμίζει κάτι από το Twingo όταν εμφανίστηκε στην αγορά αυτοκινήτου.

Βέβαια, η μεγάλη διαφορά θα είναι ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο δε θα είναι 3θυρο όπως όταν πρωτοξεκίνησε, αλλά 5θυρο. Επιπλέον, η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι η τροφοδοσία του μοντέλου που θα γίνεται αποκλειστικά με ρεύμα. Αυτό όμως που αναμένεται να ταράξει τα νερά της αγοράς είναι πως η τιμή του σύμφωνα με τους Γάλλους μπορεί να διατηρηθεί κάτω από τα 20.000€.

Η παρουσίαση του νέου Renault Twingo έγινε από τον Luca de Meo, ο οποίος πιστεύει πολύ στο συγκεκριμένο project. Μπορεί να μη γνωρίζουμε τίποτα ακόμη για τις μπαταρίες και την αυτονομία, όμως το πλάνο λέει πως θα το δούμε στους δρόμους το 2026, με την κατασκευή του να βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small. Φυσικά, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς θα είναι κάτω από τα Renault 5 και Renault 4.

Για τους περισσότερους η αλλαγή στους ηλεκτροκινητήρες από τους θερμικούς κινητήρες είναι κάτι παράξενο και εντελώς διαφορετικό. Πολλοί ακόμα έχουν ενδοιασμούς για αγορά αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι Γάλλοι πάντως είναι αισιόδοξοι για το πλάνο του Renault Twingo τουλάχιστον στην εγχώρια αγορά τους. Το θέμα είναι αν μπορεί να πετύχει σε αγορές όπως είναι η ελληνική, αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος.