Η Renault παρουσίασε το νέο SUV που θα αντικαταστήσει το Kadjar, με την ονομασία Austral. Όπως αναμενόταν το νέο μοντέλο θα είναι υβριδικό, διαθέτοντας δύο γνωστά σύνολα, αλλά και ένα καινούργιο με δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Το Austral βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD της Renault-Nissan Alliance και είναι 5θέσιο. Το μήκος φτάνει τα 4,51 μέτρα, το πλάτος τα 1,83 μέτρα, το ύψος τα 1,62 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,67 μέτρα.

Εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το σήμα της γαλλικής εταιρείας να δεσπόζει στη μέση. Τα Full-LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα C είναι ικανά να προφέρουν τον απαραίτητο φωτισμό που χρειάζεται στο δρόμο, καθώς απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης. Οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να δώσουν περισσότερη αγριάδα, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μαύρη αεροτομή και τα LED φωτιστικά σώματα.

Η οροφή είναι μαύρη, όπως και τα καπάκια των καθρεπτών για να δημιουργείται αντίθεση με το χρωματισμό του αυτοκινήτου. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, ενώ υπάρχουν προαιρετικά και αυτές των 18”, 19” και 20”. Το Austral διαθέτει 7 χρώματα και είναι τα Glacier White, Pearl White, Flame Red, Iron Blue, Diamond Black, Shale Grey, ενώ η έκδοση Esprit Alpine θα διαθέτει το αποκλειστικό Satin Shale Grey.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, με τις κίτρινες ραφές. Επιπλέον, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη είναι μεγέθους 12,3” και αφορά στον πίνακα οργάνων και η δεύτερη αφής είναι κάθετη μεγέθους 12”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα υπάρχει και η head-up display οθόνη μεγέθους 9,3” για να μην αποσπάτε η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Η Google είναι ενσωματωμένη στο Infotainment σύστημα, ενώ υπάρχει και το ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Εκτός όλων των παραπάνω θα υπάρχει και μια έκδοση εξοπλισμού, με την ονομασία Esprit Alpine. Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει το ματ χρώμα Satin Shale Grey, μαύρες ράγες οροφής, τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, ενώ στο εσωτερικό βρίσκει κανείς τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara με τις μπλε ραφές και τα πεντάλ αλουμινίου. Ο χώρος αποσκευών είναι 575 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.525 λίτρα.

Όπως αναφέραμε το νέο Renault Austral θα διαθέτει υβριδικούς κινητήρες. Οι βασικές εκδόσεις θα είναι με τους γνωστούς ήπιους υβριδικούς κινητήρες χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 140 και 158 ίππους. Παράλληλα, θα υπάρχει και το νέο σύστημα που αποτελείται από τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 1,7 kWh. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων θα φτάνει τους 160 και τους 200 ίππους. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 4,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 105 γρ/χλμ.

Το νέο Austral, παρέχει 32 συστήματα ασφαλείας (ADAS), προσφέροντας ασφάλεια στον οδηγό και τους επιβάτες. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται η ενεργή υποβοήθηση του οδηγού για αυτόνομη οδήγηση, το Active Driver Assist, το Adaptive Cruise Control, το Stop & Go, το σύστημα μετατόπισης λωρίδας, η αυτόματη προσαρμογή ταχύτητας, η υποβοήθηση στάθμευσης, η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, η προειδοποίηση τυφλού σημείου, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Το Renault Austral μπαίνει σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία, όπου υπάρχει πληθώρα μοντέλων και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πάντως φαίνεται να είναι πιο όμορφο και πιο επιθετικό από το Kadjar, κάτι που ίσως κάνει το υποψήφιο αγοραστικό κοινό να το προσέξει περισσότερο. Τέλος, στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του 2022.