Το νέο ηλεκτρικό I – Pace Crossover Concept της Jaguar δίνει την εικόνα των μελλοντικών οχημάτων της εταιρείας, αποτελώντας τη μεγαλύτερη απόδειξη της εταιρείας ότι ρίχνει το ενδιαφέρον της στα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ παράλληλα καταβάλλει μια σημαντική προσπάθεια στο να δημιουργήσει ένα όμορφο αυτοκίνητο, που απλά τυγχάνει να είναι ηλεκτρικό.

HyperFocal: 0

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε εκδήλωση της Jaguar ενόψει της έκθεσης αυτοκινήτου, που έγινε στο Los Angeles, χρησιμοποιώντας εικονικά γυαλιά πραγματικότητας, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται πάνω σε μια περιστρεφόμενη βάση, και παρουσιαστής ένα είναι ένας από τους σχεδιαστές, Ian Callum. Ο  Διευθυντής Σχεδίασης της Jaguar εξήγησε την εσκεμμένη κίνηση να δημιουργηθεί ένα μικρό σπορ SUV με τη συγκεκριμένη σχεδίαση στο εμπρόσθιο τμήμα, προκειμένου να επωφεληθούν από αυτή, τοποθετώντας τις μπαταρίες κάτω από το πάτωμα. Μπορεί να είναι λίγο παράξενο, όμως συγκαταλέγεται σε ένα από τα Jaguar με την ιδιαίτερη εμφάνιση.

Οι άνθρωποι της εταιρείας εμμένουν στο ότι πρόκειται για ένα SUV, ωστόσο το I – Pace μοιάζει με ένα διαφορετικό SUV με τον αντίστοιχο τρόπο που το ισχυρίζονται οι ιθύνοντες για τα Infiniti QX30 και Mercedes – Benz GLA, ωστόσο μοιάζουν με εκδόσεις hatchback. Η απότομη κλίση στο πίσω τζάμι και το αμάξωμα, το κάνουν να φαίνεται σα sedan από ορισμένες γωνίες, αλλά συνολικά, πρόκειται για ένα ελκυστικό αυτοκίνητο.

jaguar-i-pace-concept-4

Το όφελος από όλα αυτά είναι ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό, πολύ περισσότερο από αυτό που κάποιος αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά. Η πανοραμική οροφή προσδίδει στο νέο μοντέλο μια ευάερη αίσθηση, ενώ στο εσωτερικό, ο χώρος στα πόδια των επιβατών φαίνεται να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους αντιπάλους στην κατηγορία μεσαίου μεγέθους. Το πορτμπαγκάζ είναι εκπληκτικά μεγάλο. Εν ολίγοις, το I – Pace φαίνεται να διαθέτει όλο το πακέτο που περιμένει να αντικρύσει κάποιος.

Το I – Pace τροφοδοτείται από δυο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός και πίσω άξονα. Οι δύο κινητήρες παράγουν σε συνδυασμό συνολικά 400 ίππους και 71,3 κιλά ροπής με την κίνηση να μεταφέρεται μόνιμα στου τέσσερις τροχούς. Μια μπαταρία 90kW και ένας γρήγορος φορτιστής επιτρέπουν μια αυτονομία για ένα φάσμα 500 χιλιομέτρων. Επίσης, κάνοντας ένα παραπάνω βήμα από τα Tesla, η Jaguar ήδη δέχεται παραγγελίες από στην ιστοσελίδα της, με μια προκαταβολή 1000$, για ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να βγει στις αντιπροσωπείες σε δύο χρόνια, προωθώντας έτσι τις online πωλήσεις.

HyperFocal: 0

Οι ιθύνοντες της Jaguar λένε ότι το Ι – Pace θα παρουσιαστεί επίσημα το επόμενο έτος σε κάποια έκθεση αυτοκινήτου, με το αυτοκίνητο να είναι προς πώληση το δεύτερο εξάμηνο του 2018 σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Το εν λόγω μοντέλο μπορεί να είναι το μικρό αδελφάκι του πιο καυτού F – Pace, αλλά στην ουσία πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα μικρό Jaguar SUV με το όλο πακέτο να υποδεικνύει το στυλ για το μέλλον της JLR, σε ένα όλο και πιο ηλεκτρικό πακέτο στον κόσμο του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την πραγματικά επιθυμητή πολυτέλεια των EV.