Η Audi όπως φαίνεται κοιτάζει το μέλλον της στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό φαίνεται και από το νέο πρωτότυπο με την ονομασία Grandsphere Concept. Πρόκειται ουσιαστικά για το μελλοντικό A8, αφού όπως όλα δείχνουν τα συμβατικά μοντέλα θα αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν.

Το πρωτότυπο Sedan μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα PPE που χρησιμοποιεί το Volkswagen Group και έχει μήκος 5,35 μέτρα, πλάτος 2,00 μέτρα, ύψος 1,39 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3,20 μέτρα. Ο σχεδιασμός όπως είναι φυσικό είναι διαφορετικός με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τη διάφανη οροφή, ενώ οι πόρτες ανοίγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση για να έχουν μεγαλύτερο χώρο οι επιβάτες να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Η διάταξη των καθισμάτων είναι 2+2, με την πλάτη να μπορεί να πάρει κλίση έως και 60ο μοίρες. Μια από τις λεπτομέρειες είναι πως στο εσωτερικό το τιμόνι μπορεί να μπει κάτω από το ταμπλό για να έχει περισσότερο χώρο ο οδηγός. Το δέρμα έχει αντικατασταθεί από ξύλο, μαλλί, συνθετικά υφάσματα και μέταλλο.

Μηχανικά το νέο μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 721 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 97,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε κάτι λιγότερο από 4”, ενώ με βάση τον κατασκευαστή η μέγιστη αυτονομία αγγίζει τα 750 χιλιόμετρα. Με τον ταχυφορτιστή έως και 270 kW, μέσα σε 10’ μπορεί να αποκτήσει αυτονομία 300 χιλιόμετρα, ενώ στο 80% μπορεί να φτάσει σε μόλις 25’.

Επιπλέον, το νέο πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει ενεργή αερανάρτηση, η οποία λειτουργεί μέσω μιας κάμερας για να αποφεύγει κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος. Το νέο μοντέλο είναι άγνωστο αν θα βγει όπως είναι στην παραγωγή, αλλά σίγουρα είναι προπομπός για τα μελλοντικά Audi που θα δούμε πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμένουμε.