Το νέο πρωτότυπο Hypercar της Cadillac

Η Cadillac παρουσίασε το νέο πρωτότυπο αγωνιστικό της, το οποίο αναμένεται να πάρει την έγκριση για την LMDh κατηγορία, κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί να τρέξει στους αγώνες αντοχής όπως είναι τα πρωταθλήματα IMSA και WEC, αλλά και στον 24ώρο αγώνα του Le Mans.

Το αμερικάνικο μοντέλο ονομάζεται Project GTP Hypercar και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είναι άκρως επιθετικό. Η μεγάλη χαμηλή εμπρόσθια όψη με τα LED φωτιστικά σώματα, τα φουσκωμένα φτερά και το πίσω μέρος με τα LED φωτιστικά σώματα και την τεράστια αεροτομή δείχνουν ένα αυτοκίνητο που μόνο επιθετικό μπορεί να είναι.

Οι πληροφορίες θέλουν το αμερικάνικο Hyper Car να παίρνει μέρος στους αγώνες από το 2023. Η εξέλιξη του γίνεται σε συνεργασία με τη Dallara, ενώ θα το δούμε στους αγώνες με τις ομάδες της Action Express Racing και της Chip Ganassi Racing. Μηχανικά το πρωτότυπο μοντέλο τροφοδοτείται από το νέο V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, έτσι ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας LMDh.

Μπορεί να μην αποκαλύφθηκε η μέγιστη ισχύς του οχήματος, αλλά είμαστε σίγουροι πως η Cadillac, με το Project GTP Hypercar θα συναρπάσει τους οπαδούς της, αλλά και τους ανταγωνιστές της. Βέβαια, μετά από 20 χρόνια το να εμφανίζεται κάποιος και πάλι στους αγώνες ίσως να έχει και κάποιο ρίσκο, αλλά αυτό θα φανεί στο τελικό αποτέλεσμα.